Emma Barremyr

Emmas granola med blåbär, kokos och vanilj

Hej ♥

Igår var det blåbär, kokos och vanilj i pannkakorna. Idag är det samma smaker, fast i granolan.

Mumma!

Jag har verkligen gått och snöat in på granola just nu. Det passar ju till allt samtidigt som det är roligt att experimentera med smaker! Hittills har jag gjort morotskakagranolanutellagranola och jordnötsgranola – alla riktigt goda och jag lägger även till den här i samlingen nu – jättegod och knaprig!

gröten, på pannkakorna, på yoghurt/ keso/ kvarg, till snacks eller som lite kvällsgott! Jag gör på allt 🙂

img_6050

IMG_6062

 

Ingredienser:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop coconutmanna, blåbärspulver, vaniljpulver, banan, agavesirap och äggvita till en smet och blanda sedan ner alla torra ingredienser. Smeta ut på en plåt och grädda i ungefär 20 minuter. Ta ut och rör om var femte minut. Låt sedan svalna och förvara sedan i en burk.

 

img_6061 img_6064

 

Brukar ni göra egen granola/ müsli och sitter på ett gott recept?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Klara

  Mmm, älskar oxå granola! Just nu är det en äpple/kanel/mandel variant med havregryn och helt bovete sötat med ekologisk äppelmos o dadlar som ligger i granolaskålen.. Höstigt och gott!

 2. Veronica

  Det blir himla gott om man lägger torkad frukt i blöt, typ aprikoser, och sen mixar med lite vatten. Sen blandar man runt aprikospurén med de torra ingredienserna (havregryn/dinkelflingor, frön, nötter) + massa kanel och kardemumma. Rosta i ugnen. MUMS!!!! 😛

 3. A.P

  Hej, hittade din blogg igår. Vill bara säga att jag verkligen gillar det du skriver om och hur du skriver. Har letat efter denna typ av ”hälso-/träningsblogg”. Är en av dem som tycker att mindfulness och yoga är toppen!! Men det tar sin lilla tid att vänja sig, som du skrev så spot-on angående i ett inlägg. (Har yogat i 4 år och sedan några månader tillbaka även börjat med mindfullness) Finns jättebra mindfulness-appar att ladda ner, med guidade meditationer och olika längd och program! Kroppsscanning, bergsmeditation osv. Rekomenderas! Ville mest säga att jag tycker du verkar vara en toppentjej med sunda värderingar och ett bra helhetstänk när det kommer till kroppen och knoppen!

 4. Josefin

  Min senaste innehöll pepparkakskrydda, torkade aprikoser och sötad med färskpressad äppeljuice. Mmm höstens favorit!! Mycket mandel och hasselnötter och lyckan är total!

 5. Emelie

  Alltså VART finns havrekärnor?? Har letat på typ 3 olika mataffärer but I can’t find it, och jag älskar ju granola så vill kunna göra egen 🙁 tacksam för svar!! 😀

 6. Klara

  Gjorde en senast igår! Nu pepparkaksgranola med dadlar och valnötter, en riktig laddning med julkänslor 😀 Gör min raw dock, den sköter sig ju ändå själv i ugnen över natten.

stats