Hej vänner ♥
Vardagsmat ska vara enkelt och gå snabbt – det är önskvärt hos de flesta, ellerhur? Sen att det också ska vara gott och nyttigt känns kanske inte alltid lika enkelt.
Bra och god mat behöver inte ta tid eller vara avancerat, det borde ni som läst min blogg ett tag ha lärt er vid det här laget, då nyttig snabbmat lite är min melodi.
Igår stavades den nyttiga snabbmaten laxpasta!
Oj så gott!
Ingredienser (4 portioner):
- 4 portioner pasta (jag hade mungbönspasta, tar du vanlig – välj fullkorn)
- 4 laxfiléer
- 1 paket havregrädde
- 4 msk ekologisk pesto
- 1/2 kruka basilika
- 2 msk citronsaft
- Chilipulver
- Örtsalt
- Pepparmix/ svartpeppar
Tina laxfiléerna och tärna dem i bitar. Stek dem i en klick kokosolja och krydda med hackad basilika, pesto, citronsaft, örtsalt, chilipulver och peppar. Häll på havregrädde och låt puttra ihop någon minut. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll bort vattnet och häll sedan över laxsåsen i pastakastrullen. Rör ihop till en härlig laxpasta och servera på ett fat med frukt och grönt!
Kram / Emma.
Lagade detta till familjen här hemma och det blev kanongott! Tack så mycket för receptet. (:
http://elinn.devote.se/blogs/27163612/nyttig-laxpasta.htm
Vad roligt att höra, och kul att alla gillade den 🙂
Åh, låter så himla spännande med mungbönspasta! Var köper du den och hur ser näringsinnehållet ut? Kan man byta ut vanlig pasta mot det utan att gå miste om för mycket kolhydrater?:)
Kram!
Har köpt dem på hälsokosten! Du kan läsa om innehåll här –> http://www.alaeco.se/produkt/Mungbonsfettuccine. Är du ute efter kolhydrater bör du dock välja vanlig pasta då bönestund tillhör lågkolhydrat! Kram