Emma Barremyr

Härliga fredag!

God morgon fredag ♥

Härliga fredag! Dessutom höstens första morgon med frost här i Karlstad. Jag måste säga att jag gillar det – det är en mysig känsla som ger ett härligt pirr i kroppen. Därför knöt jag på mig skorna, plockade fram vinterjackan och tog på mössa och vantar och gick en liten morgonpromenad. En kort, kort promenad i lugnt tempo bara för att få andas den kalla, krispiga luften, njuta av morgonens solstrålar, röra lite på benen och känna kylan mot min kind. Underbart!

Och vad passar bättre än en tallrik varm gröt efter en liten promenad i kylan? Idag mjölkkokt chokladjordnötsgröt som toppades med mosade hallon och blåbär + clementin, fröknäcke och ingefärste vid sidan av. Mums!

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk chiafrön
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • 2 dl mjölk
  • 1 äggvkita
  • salt

Koka ihop alla ingredienser till en krämig gröt.

Nu – mätt, glad och varm mage!

Igår var jag sängliggande HELA dagen. Jag trodde jag skulle känna mig utvilad och pigg efter 12 timmars sömn, men icke. Jag känner verkligen hur hela kroppen har påverkats av operationen och vet att det är viktigt att lyssna. Trots solsken och blå himmel orkade jag inte ens ta mig ut på balkongen, utan låg inne på soffan hela dagen.

Efter middagen blev jag sedan bortskämd av min älskling med både glass och massage för andra kvällen i rad. Vi delade på en burk Ben and Jerrys PEANUTBUTTERCUP – bästaste, godaste favoritglassen! Och till glassmyset blev det femte Harry Potterfilmen.

Tänk så bra och mysig en vanlig torsdagskväll kan bli!

Idag känner mig mycket bättre och piggare. Jag ska dock undvika hård fysisk aktivitet (läs träning) de kommande dagarna, men annan motion var helt okej sa doktorn. Dock ska jag inte överanstränga mig första dagen, utan kommer fortsätta att hålla mig ganska lugn. Jag har en del jobb med PT-online att beta av nu under förmiddagen och i eftermiddag tänkte vi åka in en sväng till stan och kika i lite affärer.

Trevlig fredag vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Oj det där ser got ut!

    Den där glassen, har länge velat prova den men inte vågat. Jag älskar jordnötter och jordnötssmör ( endast hemmagjort eller typ Green choice) men avskyr onyttiga såsom skippy (tycker de Inte är goda alls). Undrar därför om denna glassen smakar mer som jirdnötter eller som skippy jordnötssmör? Är så galet sugen på att tests men är rädd för att jag inte kommer gilla den hihi 😀

    1. Emma

      Det är så galet god! Det var så länge sen jag åt skippys så jag kommer inte ihåg hur den smakar, men glassen är ju såklart söt – som alla glassar, men smakar samtidigt jordnötssmör (men det allra bästa i glassen är ”peanutbuttercupsen”, MUMMA!!!!!) :p

  2. Hannah

    Hej Emma ! Måste bara säga att jag älskar din sida och du är underbar för att du delar med dej av dina recept och tankar !! Tack ! 🙂 .. Måste fråga bara om du bara har med ägg vitan i vissa recept , vad gör du av ägg gulan ?! 🙂 .. Ha en bra helg !! /h

    1. Emma

      Hej! Vad glad jag blir, tack själv för din fina kommentar! Jag brukar som oftast köpa äggvita på dunk, då blir det inga äggulor kvar. Använder jag hela ägg sparar jag äggulorna till bak eller ibland åker de i slasken.. tyvärr!

  3. Emma

    Skönt att höra att du mår bättre, och såå viktigt och bra att du lyssnar på kroppen! Tänk om fler kunde lära sig att göra det, vad mycket bättre vi skulle må då.
    Stor kram till dig 🙂

    1. Emma

      Ja det känns skönt! Verkligen, lyssna på kroppen är något vi måste bli bättre på – det är viktigt 🙂 Trevlig helg! Kram på dig

  4. Ellinor

    Skönt att höra att du mår bättre idag och att du kom ut på en liten morgonpromenad. Idag var det verkligen kallt, riktigt, riktigt kallt. Då det fortfarande är så pass mörkt att jag inte ser vad termometern visar på morgonen har jag min egen temperaturskala. Väl på jobbet hörde jag dock talas om minusgrader, vilket förklarade den bitande kylen. Men visst är det underbart. Älskar den friska och krispiga luften, i synnerhet när vi får njuta av soliga och fina dagar.
    Önskar dig en fortsatt fin fredag och helg!
    Kram

    1. Emma

      Tack 😀 Ja det var riktigt kallt här med och kan garantera minusgrader jag också. Känns som om det är ganska sent i år, men det känns även som vintern kan komma fort när den väl slår till. Vi får väl se! Hoppas att du får en grym och fin helg! Kram på dig

    1. Emma

      Hihi 🙂 Tack fina! Jag tar väl hand om mig och njuter av tillfällets lugn! Hoppas du får en fin helg 🙂 Massa kramar tillbaka!

stats