Emma Barremyr

Mountainclimber

Hej vänner ♥

Medans jag ligger i soffan och återhämtar mig från operationen får ni ytterligare en övning till samlingen Skogsträning. Vädret är just nu perfekt för utomhusträning i alla dess former – frisk och krispig luft – en luft att älska!

Dagens övning är ytterligare en härlig klassiker – mountainclimber – också en riktig magdödare!

Foto: Caroline Dahlén

Starta i en rak planka. Sug in naveln mot ryggraden, håll skulderbladen på plats och krama åt musklerna runt ryggraden. Hoppa sedan växelvis med knäna mot armbågarna. Öka tempot i förhållande till önskad intensitet. Desto snabbare, desto högre puls!

Tips:
– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar (se nedan)
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
– Gör övningen enklare genom att stå på knä

Tidigare övningar hittar du härhärhärhär och här.

Kör hårt och ge magen vad den tål!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecka

  Hej Emma, hoppas det känns bra i kroppen! Har en liten fråga, vad tycker du om veganism? Är det lite ätstört? Är nyfiken på dina tankar. Har nämligen haft en hel del problem med maten, med bulimi. Men nu när jag har varit vegetarian har det gått bra med maten på alla sätt! 🙂

  1. Emma

   Att vara vegan behöver inte alls vara ätstört, men samtidigt beror det ju lite på varför du är det. Är det av utseendemässiga skäl? Eller för att ta värna om djur, natur och din kropp? Jag tycker att så länge som du mår bra och all din tid inte tas upp av maten och att du har ångest över mat så är det inte ätstört. Det du äter ska du göra för att må bra från insidan. Det är viktigt att du har energi och orkar leva livet 🙂

 2. Isabelle

  Hej Emma! Underbar och positiv sprudlande blogg du har, blir alltid glad när jag kikar in här 🙂 Jag räknar inte kalorier, aldrig gjort. Jag äter väldigt mycket o har en rättså hög förbränning, men har börjat sakta men säkert få mer fett runt midjan. Jag har en tendens att hetsäta och äta för mycket av allt. Och bestämmer jag mig för att äta tills jag blir mätt, inte full så mår jag dåligt. Tänker då på maten hela tiden och börjar sen hetsäta när jag äter nästa mål mat. Jag kan inte äta ”normal” portion utan måste vräka i mig för att vara nöjd. Jag förstår inte riktigt mitt beteende? Fettet på magen är inte det jobbiga utan mina tvångstankar kring maten.. Kan inte njuta och vara nöjd :/ Du har kanske inget svar, men har du några tankar om detta? tacksam för svar!:)

  1. Emma

   Hej Isabelle! Jag vet inte riktigt vad jag ska svara då jag inte vet så mycket om ditt kostintag. Men kanske kan det bero på att du äter på oregelbundna tider och fel sorts mat. Testa att äta ungefär var tredje timme och välj långsamma kolhydrater, bra proteiner och hälsosamma fetter så kanske det hjälper 🙂

stats