Emma Barremyr

Chokladbomb – chokladcheesecake med hallontopping

Hej vänner ♥

Jag fortsätter att experimentera med cheesecakes och idag lägger vi till ytterligare ett recept till samlingen! En riktig chokladbomb med hallontopping som bara smälter i munnen. Nyttig såklart – med massa bra fetter, proteiner och långsamma kolhydrater.

Dock lyser fortfarande ”cheesen” med sin frånvaro, och dagens hemliga ingrediens stavas A V O K A D O !

Självklart känner du ingen smak av avokado – den bidrar ju bara med en härlig krämighet och massa nyttiga fetter.

Ät den till mellanmål, kvällsfikan, efterrätt eller som en del i helgbrunchendu är värd det!

IMG_5526

IMG_5531

Ingredienser:

  • 8 dadlar (färska eller torkade blötlagda)
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk kakao (eller carob)
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • 2 avokado
  • 2 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1,5 dl kokossocker
  • 2 msk mesquite (kan uteslutas)
  • 4 dl hallon
  • 1 msk chiafrön

Mixa hallon, tillsätt chiafrön och ställ åt sidan en stund. Kör dadlar, cashewnötter, kokosflingor, kakao, vatten och en nypa salt till en grynig massa i matberedaren. Tryck ut i en springform och mixa sedan ihop avokado, kakao, kokosolja, kokossocker och mesquite till en slät kräm och bred sedan ut över bottenlagret. Toppa med hallonröran och ställ in i frysen. Innan servering pudrade jag över lite kakao, hallonpulver och toppade sedan med kokoschips och kakaonibs.

Ta ut kakan i god tid innan den ska ätas så att den hinner tina. Jag tycker att smakerna kommer fram så himla mycket bättre när den är lite tinad!

IMG_5546

 

Med det önskar jag er en trevlig helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Hej!
    Ställer en lite dum fråga kanske men jag undrar vad kokossocker är för något? Bättre än vanligt socker, eller hur pass nyttigt är det? 🙂 du får gärna svara då jag sett att många av dina recept innehåller det och jag blir lite nyfiken.

  2. Moa

    Vill bara tacka dig! Är sjuk i anorexi, och tack vare din berättelse, inspiration och recept vågar jag nu gå emot mina tankar. Tack!

  3. Moa

    Jag kom av en slump in på din blogg idag och har redan i princip läst igenom allt som du skrivit. Noggrant har jag läst alla läsarfrågor till alla recept mm. Jag vill börja med att säga att du verkar som en otroligt stark person i dagsläget, vilket nog är anledningen till att jag vågar skicka iväg min kommentar. Jag är en tjej på 16 år som äter nyttigt, tränar mellan 5-8 timmar i veckan och väger ungefär 45,5 kilo. Jag har nu i princip mått dåligt i två år. Det började med att mina föräldrar skildes och då började också hetsätning och fingrar i halsen. Det avtog dock ganska snabbt då skräcken att någon skulle märka var så otroligt stor och eftersom jag skämdes så otroligt mycket över det jag gjorde. Nu den senaste tiden har jag haft mycket problem med magen, jag känner mig aldrig hungrig och blir mätt i princip direkt, detta leder då till att jag inte får i mig så mycket. Jag är ständigt trött, fryser, på dåligt humör och orkar aldrig hitta på något utan stannar hellre hemma för mig själv. Jag har ständigt koll på allt jag stoppar i mig , min träning och allt annat som går att planera antecknar jag i min telefon. Jag blev rädd då detta var saker du tog upp i frågestunderna om ätstörningar. Jag tycker det är otroligt jobbigt varje gång någon påpekar att jag äter lite och tränar ofta i smyg då jag inte vill att någon ska veta hur mycket jag tränar då folk lätt säger att det är överdrivet. Jag undrar om du tror att jag fastnat i någonting dåligt och va du rekommenderar mig att göra? Jag har också en till fråga. Jag undrar om fettet i godis och liknande lägger sig lättare på tex mig som inte äter tillräckligt mycket? Otroligt tacksam för svar, vet inte vem jag ska fråga! Tack för lätt bästa bloggen hittills! Kram moa

    1. Emma

      Hej Moa! Det låter verkligen som du fastnat i någonting dåligt, livet ska inte vara en plåga och du ska absolut inte gå runt och må dåligt. Även om det känns som en skrämmande tanke – sök hjälp, du behöver det och det kommer hjälpa dig så mycket! Prata också med dina anhöriga och be om hjälp! Våga bli frisk!

      Och angående frågan om ”fettet” lägger du inte lättare på dig bara för att du inte äter tillräckligt mycket. HUr lätt man lägger på sig osv har med kön, gener, ålder mm att göra!

      Tack för att du gillar bloggen. Ta hand om dig nu och lycka till <3

  4. nina

    har du något tips på nyttigare fryst cheesecake, har försökt mig på väldigt många med kesella/lightost etc men de blir bara väldigt isiga …

  5. Sofie

    Sv: Hej Emma 🙂 Att sluta blogga känns självklart just nu för mig, det hinns inte med bara. Det är lite ovant när jag har gjort det så länge, men som du säger är välmåendet det viktigaste.
    Det vore kul att ses och snacka när du kommer hit i november. Som det ser ut nu så är jag hemma då och har inget särskilt inbokat. Vi kan ju höras på Facebook när det närmar sig (tror även jag har ditt mobilnummer)! 🙂

    Sen har jag en helt annan sak jag vill fråga dig. Du skrev om benträning häromdagen och att du tränar benstyrka/löpning varannan dag för att benen ska hinna vila. Jag har länge strävat efter att köra efter det upplägget, men efter att jag tränat benen på gymmet har jag ofta rejäl träningsvärk i flera dagar. Jag vet att det inte är farligt att träna med träningsvärk, men det går inte alls att springa fort med ömma ben. Så jag har bara kunnat köra 1 löppass i veckan om jag tränat benstyrka en gång i veckan. Har du något tips om hur man ska lägga upp träningen om man vill kunna fortsätta springa några gånger i veckan och få in ett benpass? Just nu har jag skadat fötter och knän så jag kan ändå inte springa överhuvudtaget, men det vore intressant om du hade några tankar kring det.

    Trevlig helg och en massa kramar till dig. Bakade förresten din (paleo)kladdkaka idag, den blev suuupergod 🙂

  6. Alfhild

    Hej! Jag vill börja yoga, men vet inte riktigt hur jag ska börja. Hur började du? Gick du någon kurs eller har du lärt dig själv? Isf hur? Tips?

    Din blogg är väldigt inspirerande och dina recept och tips är grymma!
    Kram!

    1. Emma

      Hej! Jag yogar online med yogobe.com och kan varmt rekommendera det! DU kan gå in och testa gratis i tre dagar om du vill det, läsa om yoga och lära en hel del på deras hemsida. Gå in och kika 🙂

      Tack för att du gilalr bloggen, det värmer 🙂 Kram

  7. emma

    Hej!

    Jag undrar om det är ett bra sätt att gå ned i vikt om man hoppar över frukosten och går en timme varje dag? Det borde bli ett underskott på ca 500 kcal eller hur? Vilket rekommenderas. Men är det något dåligt med detta?

    Blir jätteglad om du svarar i ett inlägg för det är så lätt att missa det här bland kommentarerna :-)!

  8. mari

    Är här och kikar in varje dag, och njuter av alla dina kloka ord och recept. Nu var jag bara tvungen och skriva och tacka för allt. du är grym !

  9. kajsa

    åh jag blir galen på alla goda recept jag läser och sparar, skrivaren gick sönder när jag skulle skriva ut alla :s nu sparar jag på datorn och hoppas inte den går sönder!!
    Iallafall så har jag en fråga. Jag äter VÄLDIGT mycket.. jag älskar sötsaker, men kan inte äta fet mat, godis, läsk mm så därför tycker jag detta passar mer. dock har jag hört att det är lika mycket kcal i detta som vanliga ”bakelser”, vet du ifall det stämmer? Sen undrar jag ifall jag kommer bli tjock om jag äter rätt mycket av alla dessa godsaker (kakor, tårtor etc) för jag tränar ju inte lika hårt som alla ni fina, mitt mål är att gå ner 2-3kg och bygga muskler! dock saknar jag motivation just nu 🙁 Kan jag äta proteinbarer som energikick innan träning? eller som mellanmål när jag inte tränar?
    Du har insirerat mig så otroligt Emma! och jag önskar att jag kunde bo där du bor så hade jag haft dig som pt! pt online verkar inte som min grej då jag lätt struntar i saker.. Har iallafall börjat äta mer grönsaker dock får jag inget stöd ifrån mina föräldrar när jag säger att jag vill äta hälsosamt.. dom köper hem massa godis hela tiden och när jag frågar ifall jag kan få göra maten någon dag i veckan eller föreslår nyttig mat så blir dom arga och tycker jag är barnslig. 2 år till jag är 18 och då flyttar jag! ( om inte innan) men hur ska jag ha råd att köpa allt då det blir mycket mer..
    Haha herregud vilken lång kommentar, men du ska veta hur mycket du har hjälpt mig, även att du inte känner mig! du är grym på vad du gör, sluta aldrig!
    Stor kram!

    1. Emma

      Vad glad jag blir av att höra att jag på ett litet sätt har hjälpt dig, trots att dina föräldrar är så motsträviga hälsosam mat – det gör mig faktiskt lite ledsen! Sötsaker är gott, det håller jag med om och att äta det då och då är ett tecken på balans. Men det som är så fint med ”nyttiga bakverk” är att de kan ätas varje dag – de innehåller så fina ingredienser och mättar – till skillnader från det onyttiga. Tänker du kalorier innehåller det ungefär samma som det onyttiga, men kalorier är bara skit om du frågar mig. Allt handlar i grund och botten om att äta bra mat regelbundet i kombination med ett aktivt liv innehållande träning och vardagsmotion. Då kommer både kropp och knopp må bra!

      Och du – du är absolut välkommen att testa PT-online. DU säger att du har svårt att fullfölja saker, men jag kan nog se till att du fullföljer, hihi 🙂 Kram på dig!

    1. Emma

      Jag tycker du ska införskaffa det – finns numera i vanliga matbutiker 🙂 Annars kan du ta vanligt socker eller t.ex. honung 🙂

stats