Emma Barremyr

Lite om hälsa och balans

Hej fina vänner ♥

Under eftermiddagen idag hade jag planerat in massa saker. Jag tänkte att jag skulle vara effektiv både hemma, i gymmet och med jobbet.

Det blev inte direkt en ineffektiv eftermiddag, bara en eftermiddag som inte blev enligt planerna. Jag hade absolut ingen lust att träna och strök därför det från listan. Och inte blev det lika mycket jobb som jag hade tänkt heller. Däremot så har jag gått lös med städningen – skurat köket (oj, det var länge sen) och toaletten, dammat och dammsugit. Jag har också bakat muffins och kladdkaka, lagat middag och gjort yoga hemma i lugn och ro.

Yoga – denna fantastiska träningsform som jag bara vill ha mer och mer av ♥

Jag vill att mitt liv ska spegla hälsa. Jag vill visa att hälsa handlar så mycket mer än bara träning. Det handlar om välmående och att lyssna till din kropp. Den psykiska hälsan är mist lika viktig som den fysiska och det måste finnas en balans mellan dem båda.

Att hoppa över ett planerat träningspass bara sådär har inte alltid varit en självklarhet för mig. För några år sedan hade det inneburit ångest, garanterat att jag hade kompenserat med att äta lite mindre och kanske träna lite hårdare dagen efter. Ett hälsosamt beteende? Nej, snarare självskadande beteende.

Idag vet jag bättre än att straffa mig själv för att jag inte orkar träna. Jag lyssnar på min kropp, försöker känna om det är ren lathet eller om kroppen faktiskt behöver vila från träningen. Idag är ett sånt exempel där jag faktiskt behöver vila, trots att jag tränat väldigt lite gym de senaste veckorna. Jag kände i hela mig att jag skulle må så himla mycket bättre av att pyssla hemma, städa (som inte hänt på ett par veckor) samt lägga ner tid och kärlek i köket.

Ikväll kommer det dessutom massa fina vänner hit på fikakväll – underbart! Jag ska ladda in med massa härlig energi – både från vänner och smarriga godsaker!

Det är BALANS – för mig.

IMG_4724 - Kopia
Skogsyoga i Murstensdalen i närheten av Loka Brunn i somras

 

Med det sagt så vill jag önska er en fantastisk torsdagskväll ♥

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Det här är anledningen till att din blogg är min favvohälsoblogg och anledningen till att jag har anlitat just dig som PT. Du fokuserar på hela paketet! wellness istället för fitness!

stats