Emma Barremyr

Världens godaste frukostbägare!

God morgon finisar ♥

Hoppas att er torsdag har börjat grymt och att ni vaknat upp positiva, tacksamma och glada för det ni har i just ert liv. Jag hade en liten dipp med magont igår kväll då jag kom in på en tjejs blogg vars mamma nyligen dött i cancer. Det gjorde så ont i mig och jag fick en extra påminnelse om hur viktigt det är att ta till vara på varje dag och vara tacksam för det man har, innan det är för sent. Livet är så skört!

Idag började jag och Tass dagen med en morgonpromenad i den friska luften. De senaste veckorna har jag lyssnat på Inner Strength podcast när jag gått mina morgonpromenader. De är runt 50-60 minuter långa – perfekt i tid för mina morgonpromenader och de ger mig alltid så mycket. Jag är helt fast! Dagens avsnitt handlade om Rawfood, vilket ju är himla spännande då jag nyligen börjat med det. Och för er som är sugna på att testa Yogobe har ni nu chansen att testa gratis i hela 21 dagar om ni uppger koden petrapod. Gå in och lyssna ni också för att få massa härlig inspiration i allt vad hälsa innebär, det finns hela 23 avsnitt i arkivet – så ni har att lyssna på!

Dagens frukost blev en helt underbar bägare med banankokoschiagröt, jordnötskräm med banan och mosade hallonja det blev den bästa bägaren jag någonsin ätit! Och ja – ni ska få recept 🙂

IMG_5332

IMG_5328

Ingredienser:

 • 1 dl kokosmjölk
 • 2 msk chiafrön
 • 1 banan
 • 1 dl silkestofu (eller kvarg)
 • 1 msk jordnötssmör
 • 2 krm vaniljpulver
 • 1 tsk agavesirap
 • Hallon

Blanda ihop kokosmjölk med halva mosade bananen, chiafrön och 1 krm vaniljpulver. Låt stå och svälla en stund eller ställ in i kylen under natten. Staxmixa silkestofu, andra bananhalvan, jordnötssmör, agavesirap och 1 krm vaniljpulver till en slät kräm. Varva sedan chiagröt, jordnötskräm och mosade hallon i en bägare och strö över lite riven kokos.

Jag förberedde både chiagröten och jordnötskrämen igår kväll – så idag var det bara att plocka fram och hälla upp i skålen när jag kom hem från morgonpromenaden. Himla smidigt och bra för er som har bråttom på morgonen!

IMG_5321

Det är grått ute idag, men det känns nästan lite skönt då jag ska sitta inne och jobba hela dagen. Ett avbrott för träning blir det dock lite senare då jag behöver rast från stillasittandet vid skrivbordet!

Hoppas att ni får en riktigt fin dag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Så hiiiiimlans gott det var! Sitter här och är mätt, men ville verkligen inte att det skulle ta slut 😛 Kommer göras fler gånger! 🙂
  /Sofia

 2. Kajsa

  BÄSTA SMAKKOMBON 🙂 mhmmmm… Du, hur länge gäller petrapod koden? 🙂 åker bort över helgen så tänkte om den funkar till söndag nämligen. Önskar dig en härlig dag 🙂

  1. Emma

   Visst är det 🙂 Vet inte hur länge den gäller faktiskt, men till söndag borde den gälla 🙂 Hoppas du får en fin helg!

 3. kamilla

  Heej!! Ser hur gott ut som helst… ska testa någon dag!

  Undrar dock om du kan ta en bild på de ingredienser du har i, tex vilken koksmjölk använder du?

  muk muk milla

  1. Emma

   Ja detta måste du testa – så himla gott! Absolut kan jag lägga ut en bild på vilka ingredienser jag använder 🙂 Men för det mesta är det santa marias extra creamy jag köper (i tetrapack) 🙂

 4. Ellinor

  Frukosten smakar alltid extra gott efter morgonträning och/eller promenad. Lyckas man dessutom med konststycket att överträffa sig själv när det kommer till nya smaker och serveringar, ja då är lyckan gjord.
  Din positiva inställning smittar alltid av sig och jag tar med mig dina kloka ord under eftermiddagen och kvällen – idag blir/ÄR en bra dag!

  1. Emma

   Visst är det så 😀 tycker också att den börjar smaka extra bra efter ”kyliga morgonpromenader” nu när man kan kura upp sig i soffan efteråt 🙂 Tack för att du är så flitig att kommentera! Jag blir alltid lika glad 🙂 Kram på dig

stats