Emma Barremyr

Soppa med kantareller och sparris

Hej alla glada ♥

Hösten är på ingång och vad passar då bättre än en värmande soppa en kylig kväll med stearinljus? Jag älskar att kura upp mig i soffan eller på en stol (gärna i min onepiece), tända massa ljus, slurpa i mig en soppa tillsammans med någon jag älskar och känna hur värmen sprider sig i kroppen! Kärlek och njutning är vad det är!

Här har vi en matig soppa som dessutom bjuder på smak av skogens guld – kantareller!

Wiiiiiiieeeee!

IMG_5205

IMG_5206

Ingredienser (2 personer):

 • 250 g sparris (1 knippe)
 • 1 l kantareller
 • 2 schalottenlökar
 • 1 paket havregrädde
 • 1 msk hackad persilja
 • 1 msk kantarellfond
 • Vatten
 • Timjan
 • Örtsalt
 • Vitpeppar
 • 1 paket kalkonbacon/ vanlig bacon

Hacka lök , kantareller och sparris fint och stek sedan alltihop i smakfri kokosolja (alt. smör) tills grönsakerna mjuknar. Krydda med persilja, timjan, örtsalt och vitpeppar. Häll på havregrädde, kantarellfond och någon dl vatten. Låt soppan koka upp och ”koka ihop” sig. Stavmixa sedan det hela till en slät soppa, smaka av och tillsätt ev. mer vatten till önskad konsistens. Jag gillar min matig och tog därför lite vatten för en lite tjockare soppa. Servera soppan med knaprigt stekt bacon och lite persilja.

Slurp vad gott!

IMG_5210

Hoppas det ska smaka!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Kombinationen kantarell & sparris var verkligen superfin! Gjorde på lök, sparris, blomkål, kantareller, vatten, persilja, mejram & curry(framhäver kantarellsmaken) – Mixade samman => Prima! Tack för inspirationen! 🙂

 2. elin

  Jag har fått höra/läsa från olika håll att det inte är bra att äta för sent på kvällen (typ 22)
  Har du någon bra förklaring varför?
  För jag blir alltid jättehungrig runt 21.30-22.00 igen efter middagen (äter tillräckligt med middag det är inte av den orsaken). Är det bättre att äta då för att det inte heller är bra att vara jättehungrig eller vilket råd ska man gå efter?

  Grymt bra blogg! Tack!!
  /Elin

  1. Emma

   Samma här, efter en lång ljus sommar är det faktiskt himla mysigt med lite mörka kvällar 🙂 Ja, kantareller är mums 😀

 3. Emelie

  Har sett att du ätit kalkonbacon ibland men jag har inte lyckats hitta det i affärerna… Vart köper du det? Finns det bland det vanliga baconet eller? 🙂

stats