Emma Barremyr

Hej äppelmuffins!

God morgon ♥

Micromuffins var himla länge sen! Ute i trädgården kryllar det av röda, saftiga äpplen. Äpple och kanel är himla gott tillsammans. Muffins till frukost är vardagslyx. Jag älskar vardagslyx.

Äppelmuffins fick det bli.

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1/2 banan
  • 1 äpple
  • 2 äggvitor (eller 1 ägg)
  • 2 msk havremjölk (eller annan mjölk)

Blanda ihop alla torra ingredienser. Riv äpplet, mosa bananen och blanda ner i den torra röran tillsammans med äggvitor och havremjölk. In i micron på högsta effekt i 3 minuter eller tills de stelnat.

Toppingen gjorde jag på 1 dl silkestofu, 1 msk jordnötssmör, 1 krm vaniljpulver och 1 tsk agavesirap – stavmixa ihop till en slät kräm. Yummi!

24 lediga timmar går fort, och det är redan dags för jobb igen – sista 24-timmarspasset för den här veckan! Sist hade vi turen att få komma ut under eftermiddagen, hoppas på det även idag!

Trevlig tisdag till er ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angie

    Hej! Hittade dina muffins, precis det mellanmål jag letat efter!! Jag undrar om det går att göra dessa i ugnen oxå? Eller vad e anledningen till att de görs i micron?

  2. Veronica

    Åh låter gott!

    Du som gillar olika toppings, nu när du inte vill äta mejeri vill jag slå ett slag för cashewkrämen. Riktigt god på gröt, pannkakor mm. Bara mixa blötlagda cashewnötter med lite vatten, valfri sötning, lite pressad citron o kanske vanilj. Otroligt gott, krämigt, mättande och håller sig bra i kylen säkert en vecka (om man inte äter upp allt tidigare;-)

    1. Emma

      Jag brukar faktiskt göra cashewkräm på cashewnötter, dadlar, apelsinsaft, vaniljpulver och lite vatten. Det blir verkligen supersmarrigt – och är svårt att hålla sig borta ifrån 🙂 hihi, men tack för att du påminnde mig, det var ett tag sen jag gjorde den nu 🙂

  3. Anna . P

    Mumsigt det låter! Kanske får bli kvällsmuffins för mig idag eller imorgon! 🙂 Älskar också kombon äpple-kanel, så himla gott!

stats