Emma Barremyr

Raw ”pestopasta” med tomater, roccula och oliver

Tjoho ♥

Vi hade tisdagsfest (varje dag är en fest, right?) hemma igår, jag och Pelle. Första middagen i min veckochallenge med rawfood blev en helt gudomlig ”pestopasta” med tomater, oliver och roccula. Både jag och Pelle hyllade den flera gånger om (Pelle med lite kyckling till dock) och detta har vi inte gjort för sista gången!

Inspiration kommer från boken ”pigg och glad med rawfood”.

Ingredienser (2 personer):

  • 1 stor zucchini
  • 2 stora morötter
  • 12 körsbärstomater
  • 6 soltorkade tomater
  • 20 oliver
  • 3 dl färsk basilika
  • 1 dl persilja
  • 1,5 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja med citronsmak
  • 1 färsk dadel (går bra med torkad också)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk havssalt

Skala zucchini och morot. Släng skalet och fortsätt skala lång tunn ”pasta” som du vänder ner i en skål.

Mixa basilika, persilja, pinjenötter, olivolja, vitlök, dadel, citronsaft och havssalt till en pesto i en mixer. Vänd sedan ner peston och blanda ihop med ”pastan”. Hacka sedan tomater och soltorkade tomater och blanda ner i pastan tillsammans med oliverna. Lägg upp på två fat, dra några drag med pepparkvarnen och strö över lite pinjenötter!

Mums!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Ja, jag har gjort liknande recept med t ex cashewnötspesto och andra nötröror och ätit mkt raw food utomlands. Tycker att man blir mätt men att jag saknar den där energin efteråt som jag får av lagad mat. Men det är väldigt gott och fräscht och man blir liksom pigg på ett annat sätt.

    Jag har också märkt att en del som har anammat raw food en längre tid verkar bli väldigt sötsugna, kanske pga att man inte känner sig helt mätt och då äter mkt raw desserter som håller uppe sockersug även om de är mycket mer hälsosamma.

    Min kropp mår inte helt hundra av den stora mängden fett som det är i raw, även om det är bra fett. Men jag älskar att äta raw food på restauranger och caféer utomlands när det finns riktigt bra. 😀

    1. Emma

      Det är häftigt att vi är så olika! För mig har det funkar jättebra med rawfood verkligen. Jag har varit mätt och knappt haft något sötsug alls, men nu har jag ju bara kört en vecka också! Visst är det spännande med rawfood och jag gillar också att slänga in någon måltid då och då, dock saknar jag ”proteinkälla” och gillar inte att vara ”begränsad” så jag ser fram emot att få äta vanlig mat igen sen. Dock så har detoxen satt igång min mage och gjort att den mår himla bra! Det är skönt! Hoppas att du fortsätter att njuta av någon raw måltid då och då och gillar det!

  2. Veronica

    Låter ju väldigt gott! Blev du mätt? Jag upplever lite problemet med raw food att jag blir jättemätt först på ett skönt sätt, men sen blir hungrig ganska snabbt igen. Men det är väl då man kan langa fram nån smaskig raw dessert 😉

    1. Emma

      Jag upplever att jag blir väldigt mätt då det är mycket fett i form av nötter och olja i rawfood 🙂 Tycker också att jag håller mig mätt på det länge 🙂 har du haft mycket fett när du lagat?

stats