Emma Barremyr

Hej gröten!

God morgon ♥

309e3466fa7111e2a9e622000a1fba5e_7
Mjölkkokt vaniljhavregröt med jordnötsfluff och mangosylt

Dagens frukost slankt ner i ett naffs. Gröt var länge sen och jag kände mig nästan lite skyldig när jag inte plockade fram minälskade kesokvarg idag. De senaste veckorna har det ju varit kesokvarg som gällt, varje dag! Men gröten var god. Gröt är alltid gott, men det är bara det att den här varma sommaren gör att man blir sugen på något kallt och svalkande… som kesokvarg. Men nu tror jag att det är dags för lite gröt igen, för dagens frukostskål gav mersmak och det är väl kanske dags att börja variera sig lite igen, eller vad säger ni?

Gröten kokades på 1 dl havregryn, 2,5 dl mjölk1 äggvita1 msk chiafrön1/2 tsk vaniljpulver och 1 nypa salt.

Jordnötsfluff gör du genom att elvispa 1 äggvita till ett skum och blandar sedan ihop med 1 dl kvarg, 1/2 mosad banan och 1 rejäl matsked (eller var det två?) jordnötssmör.

Magosylt får du om du tärnar mango och micrar på högsta effekt i någon minut. Ta ut och mosa till en sylt.

Perfekt avslutning på ett 24-timmarspass här på jobbet och bra uppladdning för en ledig dag i solen. En ledig dag som kommer tillbringas med en utflykt till Mormors glasscafé med nårga vänner, blåbärsplockning och kanske en löprunda i kvällningen!

Och jag lovar er, ett efterlängtat recept kommer idag upp på bloggen – min hemgjiorda nutella, missa INTE den!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats