Emma Barremyr

Underbar hemgjord nutella

Hej vänner ♥

Jag har fått ett nytt beroende… Min egen hemgjorda nutella.

Helt ekologisk med bara tre ingredienser – hasselnötter, rå kakao och kokossockerKrämig, chokladig och nötig i en perfekt konsistens, som topping på… allt? Nja, iallafall kesokvarg, yoghurt, gröt, pannkakor, muffins, till frukt, glass eller bara som den är…på en sked. Den liksom bara smälter på tungan och påminner om smaken av nötcremé (ni vet i den där vita lilla plastförpackningen som man sög i sig när man var liten? Jag älskade den, men älskar min nutella ännu mer).

På en vecka har jag hunnit gjort en sats, ätit upp den… gjort en ny och nästan ätit upp den också. Det är mitt godis just nu och det är knappt så att jag våga dela med mig av den till andra… Vill ju inte att den ska ta slut så fort. Men såklart så har familjen fått smaka, och de gillar den minst lika mycket!

 

img_5030_51fa029cddf2b32a42216324
Nutellan är världens enklaste och har du bara en ugn och en mixer slänger du ihop den på kort tid.
Ingredienser:
200 g hasselnötter
2 msk kakao
3 msk kokossocker
Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader och rosta nötterna i 4-6 minuter (OBS! Se upp så att de inte bänns). Släng sedan ner dem i mixern och kör igång. Låt mixern gå i några minuter och stanna ev. upp då och då och skrapa ner från sidorna. Beroende på hur bra mixer du har tar det olika lång tid innan du får ett nötsmör. För mig tog det kanske 5-6 minuter, men det kan säkert ta upp emot 10 minuter också. När du fått ett krämigt nötsmör slänger du i kokossocker, kakao, en nypa flingsalt och mixar några minuter till. Ge det där lilla extra och du kommer garanterat få världens godaste nutella!

Hoppas ni gillar den!
Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Hej Emma! Har testat många av dina recept, senast idag testade jag linsgrytan med kokosmjölk, basilika och curry som var to die for! Super god!!!

  Men en liten fråga har jag till dig, skulle vilja testa att göra egen nutella men min mixer skulle aldrig orka att mala, den börjar ryka och jag får peta och ha mig när jag ska göra frömjöl och nötmjöler. Så min fråga till dig är, vad har du för mixer? Har du tips på någon bra man skulle kunna köpa som faktiskt orkar mala till ett mjöl/smör? Vad för mixer använder du? 🙂

 2. Annie

  Hej!
  Går det göra denna med en sötning som är flytande? Så som tex flytande stevia, eller blir konsistensen på nutellan konstig då? 🙂

 3. Berit

  Hej! Jag bara undrar.. Tror du man kan göra det med jordnötter också? Letade efter ett recept på chokladjordnötssmör men hittade då detta.. Så.. Ja, vad tror du?:o

  Superbra blogg med supergoda recept förresten!:D

 4. Cecilia

  Hei
  Fantastisk fin blogg du har. Veldig fine oppskrifter(resepter) også. Får lyst til å prøve alt!

  Jeg har selv laget Nutella men den ble mye mye tjukkere. Den ble som et veldig tjukkt smør, selvom jeg prøvde å helle i ganske mye olje. Har jeg rett og slett ikke blendet det lenge nok??

  Jeg brukte kalde nøtter, er dine varme? Kanskje det hjelper?

  Du bruker ikke noe annet i for å gjøre den mer rennende?

  Takk 🙂

  1. Emma

   Hej! Tack, vad roligt att du gillar bloggen 🙂 Om du vill ha det er ”oljigt” behöver du nog mixa lite längre. De där extra minuterna gör väldigt mycket, så testa det nästa gång så kanske det blir bättre 🙂 Jag har inget annat mer än nötter, men mixar dem varma! Lycka till 🙂

 5. Linnea

  Hej, åh är så himla supersugen att testa den där nutellan. Men har/använder inget kokossocker hemma hos mig, kan man använda någonting annat eller måste man använda just kokossocker för att det ska bli bra? Kram

  1. Emma

   Du kan använda något annat som sötning, t.ex. honung, agavesirap, stevia eller annan sötning, ta vad som passar dig 🙂 Kram

 6. Ulrika

  Hej Emma!
  Tack för alla fantastiska recept & all underbar inspiration. Känns som att jag har fått ett helt nytt liv matmässigt tack vare dig 🙂
  Den här nutellan va ju absolut inget undantag iaf, hur gott som helst! Men jag måste bara fråga; vad har du för mixer?? Det tog ungefär 20 min innan det hade blivit smör för mig haha.
  Kram kram

  1. Emma

   Och TACK för din fina kommentar! Du anar inte hur otroligt glad du gör mig när du skriver så <3 Så roligt att jag kan påverka på ett positivt sätt och att ni läsare gillar det jag gör 🙂 Jag kör med min köksassistent, en BOSCH MUM84! Kram

 7. Lovisa Nordin

  Hej Emma!
  Har nu provat att göra detta nötsmör då jag ska ha det i ett annat recept, och mums vad god den blev. Men när jag hade i kakaon så sög den åt sig lite vätska och nutellan blev ganska fast, din ser ut att ha ”rinnigare” konstistens. Tror du att man kan ha i lite olja nästa gång? Och vad använder du denna nutella mer till än som topping på gröt? pålägg på smörgås? 🙂
  Tack för en grymt bra blogg, går inte en dag utan att jag kikar in minst två gånger, oftast fler för att kolla om det kommit några mer smarriga recept jag bara måste prova 😉 Keep up the good work!
  Kramar Lovisa 🙂

  1. Emma

   Vad roligt att du testat nutellan 🙂 För att få den sådär rinnig brukar jag köra mixern några extra minuter, men det funkar absolut att ha i lite olja också! Jag använder nutellan som topping på det mesta – på pannkakor, kesokvarg, på muffins, glass till frukt mm 🙂

   Tusen tack för dina fina ord om bloggen också – det gör mig otroligt glad!
   Kram på dig!

stats