Hej vänner ♥
Den här sojabönspastan som jag köpte i Stockholm är ju bara för god. Jag älskar pasta och det är nog den största förlusten med att äta glutenfritt. Men bönpastan är riktigt god – och samtidigt fiberrik, proteinrik och mättande. Dock mindre bra för min IBS-mage, men det får det vara värt!
Idag serverades pastan till en mustig köttfärssås! Pesto är verkligen urgott i köttfärssås och vi kör mycket på det här hemma just nu. Och jag är extra glad att jag har fettuccine att äta till köttfärssåsen!
Wiiieee!
Ingredienser:
500 gram färs (älg för oss)
2 stora charlottenlökar
1 dl pesto
1 burk tacosås medium
1/2 kruka basilika
2 rivna morötter
1 msk soja
1 msk tomatpuré
Torkad chili
Paprikakrydda
Örtsalt
Vitpeppar
Stek köttfärsen och tillsätt hackad lök och basilika. Fräs en stund innan du tillsätter pesto, riven morot, tacosås, tomatpuré, soja och kryddor. Tillsätt eventuellt lite vatten. Låt puttra några minuter och servera sedan med färsk pasta!
Nu blir det jordgubbar och yoghurtglass till efterrätt!
Kram / Emma.
mums
Hur mycket bönpasta brukar du beräkna per person?
Älskar den pastan, godare än vanlig! Köttfärsåsen lät god!
Hej Emma! I sommar ska jag arbeta skift och kommer därför ofta jobba på natten (22.00-06.00), har du några tips på hur man ska äta när man jobbar så? Tack för en grymt inspirerande blogg!