emmabarremyr

Emma Barremyr

Mustig köttsfärssås och sojabönspasta

Hej vänner 
 
Den här sojabönspastan som jag köpte i Stockholm är ju bara för god. Jag älskar pasta och det är nog den största förlusten med att äta glutenfritt. Men bönpastan är riktigt god – och samtidigt fiberrik, proteinrik och mättande. Dock mindre bra för min IBS-mage, men det får det vara värt!
 
Idag serverades pastan till en mustig köttfärssås! Pesto är verkligen urgott i köttfärssås och vi kör mycket på det här hemma just nu. Och jag är extra glad att jag har fettuccine att äta till köttfärssåsen!
 
Wiiieee!
 
 
Ingredienser:
500 gram färs (älg för oss)
2 stora charlottenlökar
1 dl pesto
1 burk tacosås medium
1/2 kruka basilika
2 rivna morötter
1 msk soja
1 msk tomatpuré
Torkad chili
Paprikakrydda
Örtsalt
Vitpeppar
 
Stek köttfärsen och tillsätt hackad lök och basilika. Fräs en stund innan du tillsätter pesto, riven morot, tacosås, tomatpuré, soja och kryddor. Tillsätt eventuellt lite vatten. Låt puttra några minuter och servera sedan med färsk pasta!
 
 
Nu blir det jordgubbar och yoghurtglass till efterrätt!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Hur mycket bönpasta brukar du beräkna per person?

  Svar:
  Jag vet inte, jag mäter inte riktigt utan tar bara en näve och slänger i kokande vatten 🙂
  Emma Barremyr
 2. johanna

  Hej Emma! I sommar ska jag arbeta skift och kommer därför ofta jobba på natten (22.00-06.00), har du några tips på hur man ska äta när man jobbar så? Tack för en grymt inspirerande blogg!

  Svar:
  Hejsan! Jag antar att du kommer gå och lägga dig runt 7-tiden kanske? Jag skulle föreslå att du äter frukost som vanligt innan du går och lägger dig för att sedan äta lunchen när du vankar, kanske runt 15-16 tiden? Ät mellanmål vid 18-19-tiden och "middagen" vid 21-22. Ät en rejäl middag och försök äta något lätt mellanmål under nattskiftet för att sedan äta frukosten när du är hemma igen. Testa dig lite fram, men detta är vad jag kan tipsa dig om och vad jag har hört är bäst att tänka på. Undvika att äta "stora måltider" mellan 12.00 – 6.00 🙂 Lycka till!
  Emma Barremyr
stats