emmabarremyr

Emma Barremyr

Tonfiskgryta med morot och kokos

Hej vänner 
 
Hoppas att ni haft en fin torsdag!
 
Själv har jag haft det bra, trots att dagen inte blev som planerad. Tre kunder bokade om sina tider och jag fick helt plötsligt lite lediga hål under dagen – vilket ifs var bra då jag är ganska duktig på att boka in alldeles för många kunder på rad. Glömmer liksom bort att jag måste ha rast, gå på toa och äta. Men jag börjar lära mig 🙂 Nu fick jag både långlunch och tid för eftermiddagsfika – vilket inte alls var så dumt!
 
Har ju även hunnit med en behandling för mina ben idag också – och oj så bra det kändes! Kan liksom inte förklara känslan, men det känns som om det cirkulerar i benen nu igen och jag kan faktiskt till och med sitta still en stund utan att benen domnar bort. Hur underbart? Jag kommer fortsätta att gå dit regelbundet ett tag framöver nu för att se hur kroppen reagerar. Jag har alltid varit för alternativmedicin och det ska bli spännande att se vad som händer. Det behandlaren sa var att jag hade mycket kristallbildning runt musklerna och spänningarna runt fotleden hänger ihop med mina magproblem – det intressanta är att samtidigt som benen varit väldigt “lätta” under eftermiddagen har magen också varit ovanligt lugn (brukar alltid ha problem på eftermiddag/ kvällarna i och med IBS, men inte idag). Vad gjorde hon då? Jo, hon satte en del nålar, masserade, men framför allt så jobbade hon med kopping – en gammal traditionell läkekonst där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Det var skönt, men samtidigt såå smärtsamt! Men som sagt, det ska bli väldigt spännande att fortsätta med detta och se vad som händer!
 
Nu till dagens middag som precis intagits i soffan  – tonfiskgryta med morot och kokos, quinoa och såklart alla älskade grönisar 
 
 
Ingredienser:
2 burkar tonfisk
2 dl vatten
250 g champinjoner
1 grön paprika
1 morötter
1 fiskbuljong
Örtsalt
Curry
Pepparmix
Torkad chili (eller chilipeppar)
Kokosolja
 
Stek champinjoner i kokosolja och tillsätt sedan tonfisk, riven morot, hackad grön paprika och låt fräsa en stund tillsammans. Krydda efter smak och häll sedan på kokosmjölk, vatten och buljong. Låt grytan puttra ca 5 minuter och servera sedan med quinoa/ris/bulgur eller liknande och en massa färgglada grönsaker såklart!
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Vad bra att du fått hjälp! Koppning är verkligen en njutningsbar smärta… Galet ont och skönt samtidigt! Hoppas att det släpper för dig!

  Svar:
  Ja otroligt skönt, hoppas detta hjälper! 🙂
  Emma Barremyr
 2. Lisa

  Hej.

  Du har du någon åsikt om spikmatta.? Använder du det för blodcirkulationen? Tycker du det är bra isåfall?

  jag har problem med ryggen och har använt den ibland, men jag tycker inte att det blir nåt bättre, men visst är det väl bra om det sätter igång blodcirulationen eller…?

  Lisa

  Svar:
  Hej! Att ligga på spikmatta ökar blodcirkulationen precis som du säger och jag tycker att det är himla skönt att ligga på då och då, men det händer inte så ofta! Dock är det ju inte lika effektivt som t.ex. massage som verkligen går djupt ner i muskulaturen. SPikmattan behandlar bara ytligt, så det kan vara därför du inte känner någon effekt – om problemen sitter dupare! 🙂
  Emma Barremyr
 3. Ida

  Hur hänger det ihop med magen egentligen? Har själv magproblem, uppsvullen väldigt ofta osv. Sen är jag väldigt spänd i mina vader också, och mina fötter domnar lätt…tror du det kan vara lika för mig, att de hänger ihop liksom? Älskar din blogg förresten! Tack på förhand! Kram!

  Svar:
  Jag har ingen aning faktiskt?! Men funkar detta är det otroligt värt och då skulle jag rekommendera dig att kolla upp det 🙂 Kram
  Emma Barremyr
stats