Emma Barremyr

Älgfärslimpa fetaost och keso

Hej vänner 
 
I matlådan idag ligger gårdagens middag, älgfärslimpa med fetaost och keso, chevré- och basilikablomkålsmos och lingonsylt.
 
 
Ingredienser (4 portioner):
500 gram älgfärs
1 gul lök
1 dl keso
100 g fetaost
2 tsk röd currypaste
20 g örtkrydda provencale
1 msk soja
1 ägg
5-6 droppar tabasco
2 tsk fiberhusk
4 msk vatten
1 tsk salt
Pepparmix
 
Sätt ugnen på 200 grader.  Bryn löken i smör och låt den svalna. Blanda ihop biberhusk och vatten och låt det svälla. Tillsätt keso, mosad fetaost, currypaste, örtkryddor, soja, ägg, tabasco, salt och peppar. Blanda väl. Blanda ihop röran med älgfärs och lök. Forma till en limpa som du lägger i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i runt 45 minuter.
 
Blomkålsmoset gör du genom att koka blomkål mjuk i saltat vatten. Häll sedan bort vattnet och stavmixa ihop med chevréost och färsk basilika.
 
Servera måltiden tillsammans med en sallad och en klick lingonsylt/ gelé om du gillar det!
 
 
Att laga tillräckligt med mat så att det räcker till matlådor är bra både för att spara tid och pengar och för att inte behöva planera så mycket!
 
I morse slängde jag bara ner lådan i väskan tillsammans med en morot, en proteinbar, färdigblandad kesokvarg, nötter och frukt. Lunch och mellanmål hela dagen lång!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin Sjöberg

    åååh vad gott. önskar jag hade oändlig tillgång till älgfärs. Viltkött över lag… man kanske skulle ta å hitta sig en jägare…

    Svar:
    Ja vist är det gott med vilt 😉 Är himla glad att jag hittat en jägare som tar hem lite kött åt mig 😀
    Emma Barremyr
  2. Nathalie

    Älgfärsbullar(biffar typ) brukar min mamma göra inte ofta men då hon fått lite älgkött från grannen som är jägare…och det är blad det godaste jag vet dess värre bor jag ju inte hemma längre så det var flera årsen sist..:( undra om det finns älgfärs på ica??

    Ha en underbar em/kväll. Måste säga jag gillar din blogg tycker tyvärr att många hälso/tränings bloggarkan vara lite för mycket, för mig vanlig dödlig som inte riktigt får in så mycket träning som jag kanske borde, men du verkar ha en så synd syn du verkar ha hittat en balans och du verkar så sprudlande glad!!!:) Nu blev det lite flummigt…Jag blir iaf glad när jag läser dina inlägg och gillar att jag kan få lite tips och idéer för träning som man kan göra utan att behöva ta sig till gymmet!!!

stats