Emma Barremyr

Svar på frågor

God morgon vänner 
 
Fredag är äntligen här, underbart! Själv ska jag tillbringa helgen hemma i Torsby hos mina föräldrar, både med jobb och advetsmys! Det ser jag fram emot. Har en dag i Karlstad med massa fix innan jag hoppar på tåget norrut – och det varkar bli en fin dag! Termometern visar minus och himlen är blå 🙂
 
Ni är många som frågar mycket och det är jättekul! Jag försöker hinna med och svara så gott det går, och även om det tar sin lilla tid så är jag noga med att svara på allt. Antingen så hamnar de i ett inlägg på bloggen eller så svarar jag i kommentarsfältet (mest i kommentarsfältet). Men nu har jag valt att ta upp två frågor som jag fått flera gånger.
 
Ser ut som en härlig vecka! Jag har en fråga till dig: Tränar du kondition? Och har du utövat någon sport någon gång (-vilken är din favoritsport?) Tack för en fin blogg!
 
Jag älskar att konditionsträna i alla former och har gjort det länge! Idag är det för det mesta löpning, spinning, stavgång, promenader och fjällvandring som gäller. Under vinterhalvåret lite skidor också. Under hösten har jag haft en överansträngningsskada i framsida lår och därav har konditionsträningen blivit lidande. Nu har jag dock återhämtat mig och ska försöka komma iång med löpningen igen (har börjat så smått). 
 
Hela min uppväxt har präglats av olika sporter – framför allt skidor och rytmisk gymnastik. När jag började komma upp mot tonåren blev det dock för mycket med två sporter då båda två krävde ganska mycket tid och träning och jag valde det som var roligast – gymnastiken. Under flera år var jag med och tävlade i Sverigeeliten, och det gick bra. Jag kom som bäst 4:a i trupp SM och 7:a i individuella SM. När jag var sexton började jag danslinjen på gymnasiet och jag valde att sluta med gymnastiken, pga. av olika orsaker. Tre år av dans följde och därefter ökade intresset för gymträning, löpning, gruppträning och liknande. Där är jag fortfarande idag. 
 
Bild från en dansuppvisning – dec – 07
 
Favoritsporten att utöva idag är löpning – ingen träning ger så härliga endorfinkickar som löpningen gör. När jag ska kolla på sport är det dock friidrott som är storfavoriten hos mig!
 
Hej Emma! Jag har följt din blogg ett tag och jag har en fråga. Jag lägger ofta min vikt lite för långt bak på benen så att mina knän översträcks åt fel håll, både till vardags och när jag tränar. Har du något tips på övningar man kan göra för att stärka upp knäna så att man slutar med det? Är rädd för att jag sliter ut mina knän
 
Svaga, instabila knän är ganska vanligt och det är många som skulle behöva jobba med att stärka upp de inre musklerna i sina knän. Bra att du har tagit initiativ till att vilja göra något åt det – det kommer hjälpa dig att förebygga skador. Försök att hela tiden vara medveten när du står och tränar och lägg fokus på att inte översträcka. Stärk upp knäna genom göra instabila övningar där du står på t.ex. balansplatta/ balanskudde och gör knäböj/ utfall eller bara balanserar till en början. 
 
 
 
Därmed önskar jag er en trevlig fredag!
 
Kram / Emma
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Tack för svar! Du får berätta mer om gymnastiken någon annan gång – det verkar spännande!=)

    Svar:
    Så lite så 🙂 Jag får göra det!
    Emma Barremyr
stats