Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pepparkaksmuffins med lingonfrosting

Publicerad,
Fika
God morgon 
 
En läsare önskade tidigare under veckan ett recept på pepparkaksmuffins och idag till frukost experimenterade jag fram ett par – eller fyra rättare sagt, men det blev bara två till frukost. Gud så goda de blev – dessa kan jag varmt rekommendera! 
 
 
Ingredienser:
1 dl mandelmjöl (eller mixa mandlar)
2 msk kokosmjöl
3 tsk pepparkakskrydda
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl hackad mandel
3 msk pumpapuré (eller kanske äppelmos)
1 ägg
1 dl kvarg
1/2 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
1 msk honung (jag hade honung med smak av citron och kanel)
1 msk smält kokosolja
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan de blöta. Klicka upp i fyra muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på ugn. Ta ut och låt svalna. Servera med lingonfrosting.
 
Lingonfrosting: Blanda ihop 1 dl kvarg med 1-2 msk lingonsylt.
 
Vilken fantastisk start på dagen!
Har ni också ätit någon god måndagsfrukost?
Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. gudars vad smaskigt! jag åt gott också, lussebullar, yoghurt, müsli..kaffe… en god bok.. 🙂

    Svar:
    Men vad lyxigt! Det är livskvalitet det 🙂
    Emma Barremyr
  2. Vad använder du för äppelmos?

    allt är ju typ sötat…

    Svar:
    Äppelmos ska vara sött – så jag använder ett vanligt ekologiskt, köpt på ica 🙂
    Emma Barremyr
  3. Vad använder du för äppelmos??

  4. Igår bakade jag dessa muffins och himmel så goda de blev!

    Svar:
    Så roligt att du gillade dem 😀
    Emma Barremyr
  5. Vad skulle man kunna använda istället för kokosolja?

Lämna ett svar till vonskareng Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *