Emma Barremyr

onsdag 27 januari

Hejsan!
Nu ar jag inne i stan, mitt i smeten! Hade egentligen inte tankt ga in pa datorn idag, men sa sprang jag pa ett internetcafe sa jag kunde inte halla mig 🙂 det ar lite skont med att upptadera sig om vad som hander hemma ocksa!
Jag hade verkligen inte tankt mig Hong kong pa det har sattet. Det ar SA jakla stort och sa mycket folk, det gar inte att forklara. Mitt hotell ligger centralt, men anda tog det over en halvtimme med buss in till de storsta shoppinggatorna. Forstor ni eller? Jag hade tankt ta en promenad in till stan, men nar jag fragade efter vagen tittade han pa mig som om jag vore dum! ”den dar vagen kan du inte ga, du far aka taxi eller buss” sa han. Haha! Och klok som jag ar foljde jag hans rad.
Vad har jag gjort idag da?
Jo.. efter att antligen lyckats ta mig in till Nathan street borjade jag ga.. och ga.. det ar sa mycket att se! Sa himla mycket saker och folk, det gar inte att forklara. Jag ar alldeles farcinerad! Annars har jag kommit over lite sma fynd och fatt min forsta frozen yoghurt. Ni skulle smaka, det ar sa himla gott. Jag alskar det! Sen hamnade jag i en kladaffar med massa fina saker, och BILLIGT var det. Jag hade plockat pa mig lite trojor och klanningar och gick fram till experditen och fragade om det var okej att jag provade. Vet ni vad hon sa? ”Nej, det dar ar small” Jag bara, ”vada, far jag inte prova det?” Alltsa, sa stor ar jag val inte? Jag vet val vad som passar pa mig sjalv.. ”Nej” sa hon igen, och jag stod dar som ett frageteckan? Da trottnade jag pa shoppingen och bestamde mig for att forsoka hitta till hamnen. Och det gjorde jag. Tog lite bilder pa Hong Kongon och Victoria peak. Amazing scenery!
Eftersom jag inte kan lagga i mina bilder lagger jag upp bilder fran internet sa far ni se hur det ser ut.


bilden ar tagen fran hamnen i kowloon, ni ser en liten del av hong kongon med victoria peak bakom!


bilden ar tagen fran victoria peak!

Sen bestamde jag mig for att ga pa lite museum. Har varit till konstmuseet, spacecenter och kulturcentret. Det ar alltid kul att bli lite allmanbildad ocksa! 🙂
Det ar ganska varmt har, runt 20 grader (jag tycker ialafall att det kanns varmt efter att ha levt i minusgrader alldeles for lange, men kineserna gar fullt pakladda, haha). Dock ar det valdigt disigt. Jag vet inte om det har med alla avgaser att gora? Det ar iallafall valdigt dalig luft och jag ar glad att jag inte ska vara har resten av livet.

Nu ska jag leta reda pa ett bra stalle att ata middag pa och sen hitta tillbaka till hotellet for en lugn kvall.
Imorgon och pa fredag funderar jag pa att hoppa pa guidade turer med guide och buss. Imorgon tankte jag ta en tur till Hong Kongon och Victoria peak mm, pa kvallen ska jag besoka en kand nattmarknad har i kowloon. Och pa fredag valjer jag bland lite olika saker.. disneyland, ocean world, eller att aka ut till Tai long wankusten. Jag far se vad det blir 🙂

Igar kavll precis efter att jag uppdaterat kom tva svenska tjejer och satte sig bredvid mig. Det var sa ovantat att jag skulle traffa pa tva svenskar det forsta jag gor. Sa jag satt med dem tills jag skulle ga och lagga mig! Lite trakigt att de flog till Thailand tidigt i morse, hade varit roligt att ha nagon att utforska staden med. Men jag klarar mig ganska bra sjalv ocksa. Jag skulle hemskt garna ha nagon med mig att dela alla erfarenheter med. Men jag far forsoka tanka att det har starker mig som person och jag far enorma erfarenheter!

Jag maste erkanna att jag fick lite hemlangtan inatt nar jag skulle sova. Hur kul ar det att ligga ensam i en STOR, skon dubbelsang nar man ska sova? Inte sa kul enligt mig…
Meen, jag sov otroligt skont anda!

Nej, nu har jag skrivit en hel roman har. Hoppas jag inte trakat ut er, det var inte meningen. Vet att det ar roligare med bilder, men har ingen mojlighet att lagga in dem an!

Ha det sa bra mina vanner sa hors vi snart igen!

Puss och kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jossy

    Skönt att se att du kommit fram och att du har det bra, gumman! 🙂 Du ska va glad att du slipper snövädret här, och remember jag är inte ett dugg avundsjuk 😉

  2. Lina

    Gud va duktig du är emma. 😀 jag skulle gå vilse direkt, åkte ju vilse här i jessheim i början. Haha! Det låter som du har det toppen, och jag hoppas att du träffar någon att resa med. 🙂 det är ju alltid kul med sällskap! Saknar dig emma. 🙂 Vi hörs! Love you <3 PUSSS! (tycker inte alls att de är tråkigt, du får gärna skriva ännu mer!)

  3. mamma

    Hejsan gumman! Du tråkar inte ut mig iallafall, jag tycker att det är kanon att du skriver mycket. Låter som om du har fullt upp och det är bra, men den där nattmarknaden…hmmm, hade gärna väntat med den informationen tills du hade varit där:)Jag och pappa ska åka till Karlstad snart! Ha det så bra, älskar dig puss från mamsen!

stats