Emma Barremyr

Min vardag med Elsa

God morgon ♥

Jag fick ett önskemål att skriva om hur en vanlig dag kan se ut för mig och Elsa. Kul, det vill jag gärna dela med mig av, det är ju så himla roligt när ni kommer med önskemål! 

Elsa har sedan hon föddes sovit väldigt mycket, och även om hon nu börjar bli lite mera vaken vissa dagar så sover hon fortfarande runt 18-20 timmar per dygn. Hon är en liten sömntuta är med andra ord, och när på dagen hon är vaken brukar variera lite, men såhär kan en vanlig dag se ut för oss!

Vi, eller rättare sagt Elsa vaknar för det mesta någon gång mellan fem och sex på morgonen för att amma. Vi liggammar och det är så otroligt mysigt att få starta dagen på det sättet! Elsa somnar nästan alltid om och sen ligger jag kvar hos henne och bara myser fram till strax innan sju. Jag brukar ha svårt att somna om när jag blir väckt på morgonen (känner mig för det mesta utsövd bara jag fått ihop minst sex timmars sömn), men njuter av att ligga och dra mig länge nu när jag har Elsa hos mig!

43991DDF-42AE-46C4-BC43-DAA35F7251C8_L0_001

Men det är inte lätt att lämna den där sovande gosungen i sängen alltså. Från det att jag kliver upp längtar jag efter att hon ska vakna så att jag får springa upp och möta det där leendet hon alltid ger mig på morgonen sedan någon vecka tillbaka!

Hon brukar sova till mellan åtta och nio någon gång, och då hinner jag för det mesta äta frukost, fixa mig lite för dagen, gå på toa, plocka med tvätt och jobba lite med blogg och PT-online. Man blir otroligt effektiv med en liten måste jag säga! Jag brukar få mycket gjort under de där timmarna!

IMG_1463

När Elsa vaknar brukar jag ta med henne ner till TV-soffan där vi ammar och sedan går jag och fixar iordning henne för dagen. En gång i veckan brukar vi bada, men det blir oftast på helgen.

När hon är färdigfixad lägger vi oss på golvet och tränar nacken eller i babynestet i soffan och kikar på hennes sängmobil som vi arrangerat så fint på en stol. Hon älskar att kolla på den!

IMG_1357

Det är ofta en kort stund som Elsa är vaken på morgonen, runt 30-60 minuter. Sedan blir hon trött och gnällig fort, så ganska snart brukar vi gå ut på en promenad i bärsjalen eller med barnvagnen. Antingen så möter vi upp någon eller så går vi själva, men de flesta dagar brukar vi ändå ha någon dejt inplanerad.

IMG_0854

Efter promenaden ammar vi igen och sen äter jag lunch. Ibland är Elsa vaken en liten stund här, men oftast somnar hon om ganska snabbt. För det mesta sitter hon i bärsjalen eller ligger i vagnen under eftermiddagarna. Ibland sover hon utan att vakna, andra dagar vaknar hon för att äta några gånger, det beror lite på vart vi är och vad vi gör. Alla dagar är olika såklart, ibland är vi inne i stan och hänger, umgås med min syster, någon kompis eller myser här hemma. Inga större äventyr, men dagarna är himla mysiga ändå ♥

Är vi hemma har jag henne alltid i bärsjalen (som är ett säkert kort för att hon ska sova) och då brukar jag passa på att fixa i trädgården, baka, jobba lite eller pyssla med tvätt, disk och liknande hushållssysslor som aldrig verkar ta slut nu för tiden!

IMG_1433

Runt fyra brukar Pelle komma hem från jobbet och då sitter vi oftast alla tre i soffan och myser. Jag ammar Elsa och sen brukar hon vara vaken en stund. Vi leker lite med henne och sen brukar hon för det mesta somna på Pelles bröst medan jag får gå och duscha och laga mat.

Det är en alldeles underbar stund! Det är ljuvligt att få ta en lång dusch och sedan stå i köket och pyssla samtidigt som jag kan kika på mina älsklingar i soffan ♥

IMG_1370

Vi sitter alltid i soffan och äter middag nu för tiden. När maten är klar brukar jag äta först, för när Elsa vaknar (vilken hon gör när vi lägger ner henne) brukar hon vara hungrig, så då får vi äta i omgångar helt enkelt. När jag ätit klart tar jag över och ammar under tiden som Pelle får käka. Även om jag och Pelle inte kan äta samtidigt så sitter vi och håller varandra sällskap när vi båda äter, vilket jag tycker är det viktigaste!

Efter middagen brukar Elsa vara vaken ett par, tre timmar. I början brukar hon vara go och glad, men sedan blir hon övertrött och vi brukar ha några omgångar med skrik om kvällarna. Ibland blir hon så övertrött att hon blir helt galen när jag lägger henne vid bröstet för att amma. Hon vägrar att äta trots att jag vet att hon är hungrig. Det enda som funkar är nappen i munnen och att vi går runt och vaggar henne i famnen, eller kör runt henne i vagnen. Andra kvällar vill hon bara ligga på mitt bröst och sova/ snutta!

IMG_1376

Någon gång mellan åtta och tio brukar Elsa sedan somna för natten och då brukar faktiskt jag också gå och lägga mig. Jag har alltid varit kvällstrött och däckar oftast som en klubbad säl om kvällarna nu. Men innan jag somnar passar jag alltid på att ligga på spikmattan med ljudbok i öronen en stund, det är bästa avslutet på dagen!

 

Gillar ni att läsa inläggen om vad vi gör på dagarna? Vill ni läsa mer om vår vardag ihop eller vilka inlägg gillar ni bäst?

Skulle bli så glad och tacksam om ni tog er tiden att berätta det för mig så jag vet vad jag ska lägga fokus på framöver!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Kul att du tycker det 🙂 Ja visst sover de mycket, men det krävs väl när man växer så 🙂 hihi! Kram

  1. Therese

    Hej! Gillar blandningen på din blogg 🙂 Fick en flicka dagen efter ni fick Elsa, så nu är det extra kul att läsa om er vardag, känner igen mig i mycket 🙂 Hur man kommer igång med träningen efter graviditeten skulle jag gärna läsa lite mer om också 🙂 Och gärna tips på övningar!

  2. Matilda

    Jag gillar Vardagsinlägg som dessa. Tycker att du har en himla bra blandning av inlägg; träningstips, mat, bak och recept, mindfulness, bra tankar, peppning… osv. Skulle gärna se lite mer från hus och trädgård 🙂 Du har ju skrivit många intressanta inlägg om mag- och hudproblem tidigare, kanske nåt inlägg om hur det har blivit nu efter graviditeten…? Du kanske redan har skrivit om det, isåfall har jag nog missat det 😛 Kram!

    1. Emma

      Tusen tack för din kommentar och för önskemål på inlägg! Har inte skrivit så mycket om magproblemen nu efter graviditeten, så det ska jag ta upp i ett inlägg! Kram

  3. Lovisa

    Jättemysigt att läsa allt som har med livet med bebis att göra, jag själv väntar tvillingar i sommar så då blir det såklart extra kul 🙂 sen älskar jag alla recept, och vill också gärna se från ert hus och trädgård 🙂

    1. Emma

      Åh vad roligt att höra! Och sååå spännande med tvillingar 🙂 Stort lycka till och tack för din feedback! KRAM

    1. Emma

      Ja det är så mysigt att vara föräldraledig! Nej det gör hon inte, hon brukar vakna och äta runt två på natten 🙂

  4. Maria

    Jag har inte ens några barn men tycker ändå om såna här inlägg! Så roligt att få ta del av andras vardagar och söta bebisar ❤️

  5. Sofie

    Hej! jag tycker inlägg som dessa, om vardagen, är dom bästa + dom om tips på saker som är bra att ha till en bebis!

stats