Emma Barremyr

Kolaknäck med kokosmjölk

img_8310

Hej kompisar ♥

Den här helgen har jag julbakat och pysslat för fulla muggar här hemma! Och kan ni gissa vad jag gjort för gott? Jo – KOLAKNÄCK MED KOKOSMJÖLK!

Rena rama drömmen för mig som älskar både kokos och knäck (julgodiset jag inte klarar mig utan)! Tänk er mjuka, men ändå lite sega, lagom söta knäck med smak av kola och kokos. Ljuvligt gott ♥

Receptet hittade jag hos Rebecca och Johan som driver bloggen Hälsa som Livsstil. Jag lånar receptet hit och rekommenderar er att prova – så god och lite nyttigare variant på knäck 🙂

img_8309

Kolaknäck med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 2 dl kokosmjölk
  • 50 gram smör
  • 3 msk kokossocker
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • Flingsalt och lakritspulver

Skira smöret och använd enbart det klara fettet som hamnar på toppen, undvik att få med det grumliga som hamnar i botten av kastrullen. Häll samtliga ingredienser i en gryta. Låt koka på medelvärme i ca 25 minuter tills kolan har tjocknat, rör om regelbundet. När du kokar kolan ska den bli trögflytande och klara ”kulprovet”. Om du har en termometer så ska den bli cirka 122-125 grader. Ställ fram 14 knäckformar. Ta av kastrullen från spisen, ta en tesked kola och häll ner i knäckformen. Toppa med att strö över lite flingsalt och lakritspulver, och låt sedan kola stela i kylen.

img_8307

 

Nu ska jag fortsätta söndagsbaket med att göra pepparkakstryfflar, bountys och bröd som vi ska käka på uppesittarkvällen på fredag!

Hoppas att ni har en skön söndag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      ja de var jättegoda och jag måste nog också göra nya innan jul, för som du säger – de var försvinnande goda! Har en tanke om att göra med smaksättning av pepparkaka eller lakrits, måste bli jättegott!!! Kram

stats