Emma Barremyr

Vinn påskägg i samarbete med Biolac!

God morgon mina solstrålar ♥

Idag är det torsdag och om en vecka knackar äntligen påsken på dörren! Jag är så glad att i samarbete med BIOLAC få presentera en tävling där två av er har chansen att vinna ett varsitt påskägg med smarrigt innehåll. Extra bra är innehållet för alla med magproblem, och jag ska berätta varför!

Som vanligt när det vaknas högtider med mat och mycket annat ätbart kan jag som har IBS och laktosintolerans uppleva att mina besvär blir värre. Jag vet vilka livsmedel jag ska undvika för att må bra, men problemet är ju att det under påsken vankas en del sociala tillställningar så som påskmiddag hos svärföräldrarna, påsklunch hos mamma och pappa, tjejmiddag samt många fikastunder. Det är ofta är svårt och absolut inte roligt att undvika allt som magen reagerar på och symtom som uppsvälldhet, gasig mage, halsbränna och sura uppstötningar kommer tyvärr ofta tillbaka vid dessa sammanhang!

Ni som lider av samma problem som mig vet att det är just vid dessa sociala tillfällen som man vill vara symtomfri och må bra. Tänk vad härligt att kunna njuta av maten, godsakerna och den mysiga påskhelgen tillsammans med nära och kära istället för att sitta med en ond mage som spänner över byxkanten!

IMG_3645IMG_3634

Jag har tidigare berättat om Nogasin GO och Lactrase GO för er. Dessa två produkter har många gånger varit räddaren i nöden för mig och är perfekta när det vaknas sociala tillställningar med mat inblandat, som nu i påsktider!

Nogasin är ett matsmältningsenzym som hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och på så sätt minskar gasbildning och uppvälld mage! Jag brukar ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där symtom förväntas, och kan på så vis förminska symtomen. Jag själv är väldigt känslig mot lök, svamp, bönor, kål och andra svårsmälta kolhydrater och stoppar därför alltid i mig ett par tabletter av Nogasin för att hjälpa magen att bryta ner dessa ämnen! Det blir aldrig helt bra, men Nogasin gör att det blir MYCKET bättre!

Lactrase är en tablett som ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Tabletten innehåller det ämne som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i maten så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Lactrasetabletterna har jag använt ända sedan jag fick veta att jag var laktosintolerant för flera år sedan, och har många gånger varit oändligt tacksam för dem när det inte funnits laktosfria produkter. Som t.ex. nu när det vaknas en del påskmat som innehåller ganska mycket mjölkprodukter som ställer till problem för många. Tänk vad härligt att få njuta av omeletter, cheesecake, choklad, sill och annat gott utan magont!

Här är ett exempel på när tabletterna kom till mycket god användning för mig!

Tabletterna GO tuggar du eller suger på, och behöver därmed ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt.

IMG_3641

Tillsammans med Biolac har jag fyllt upp två påskägg med ekologiskt godis och en burk av vardera Lactrase GO och Nogasin GO. Godiset består av smarriga ingefärskolor med jordnötssmak, gojibär doppade i choklad, tranbär i apelsinchoklad samt ljuvliga lakritsbitar! Rena rama supergodiset med finfint innehåll, bra kvalitet och god smak! Jag skulle INTE säga nej till det påskägget! Dessutom Nogasin och Lactrase som kommer hjälpa två lyckliga vinnare med magproblem att under påsken njuta utan magont!

För att tävla:

  • Kommentera inlägget och berätta varför du vill vinna!
  • Gilla Nogasin och Lactrase på Facebook!

Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 24.00 och vinnarna presenteras på måndag!

Alla är välkomna att vara med och tävla! Även om du inte själv har magproblem, så har du säkert någon i din närhet som har det! Tävla då för dennes skull, godiset kan du ju alltid behålla själv (hihi), men vore det inte en fin gest att kunna ge bort dessa produkter och därmed hjälpa hen till en gladare mage nu i påsk?

IMG_3643IMG_3647

 

Läs mer om Lactrase här!

Läs mer om Nogasin här!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Biolac, men alla tankar och åsikter är mina egna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Kristin B

    Vill gärna vinna då magen i regel är hyffsat platt (förutom den vanliga vadderingen då) på morgonen men ser ut som en flodhäst före nedkomst framemot kvällen. Skulle vara intressant att testa om dessa små mirakel kanske kan råda bot på det. Glad Påsk!

  2. Anette

    Detta skulle kunna vara det absolut bästa påskägget någonsin! Sedan min bråkmage (IBS + laktosintolerans) dök upp från ingenstans i gymnasiet har vi konstant haft bråk, krig och smärre dispyter. Jag har lockat med diverse mediciner som jag blivit tipsad om genom åren, men konstaterat att inget riktigt funkar 100 %. När jag nu sånär har gett upp hoppet får jag det liksom tillbaka – kanske att jag ändå kan få fira en påsk utan spärrballong?

  3. Lena P

    Visste inte att vi var så många medlemmar familjen knip och prutt. Är jättenyfiken på ditt påskägg och hur det kan underlätta för mej.

  4. Gunilla.M.B

    Detta är ju alldeles perfekt – för mig ! Jag har plågats i så många år av magplågor – en del vet man inte orsaken till .
    Har också konstaterad Lactosintolerans och gallstensbesvär ! Skulle gärna testa det som ligger i ägget ( påskägget ) !!
    Kanske jag äntligen hittat rätt !?

  5. Solbritt

    Jag hoppas att jag vinner så jag kan ge det till min dotter som har en problematisk mage. Hon skulle bli så glad över allt detta och jag tror att det skulle hjälpa henne. Ett stressfyllt jobb som hon har gör inte magen något gott heller. Så nu håller jag tummarna. Gillat allt.

  6. Emelie Lundqvist

    Vilken rolig tävling!
    Jag skulle så gärna vilja vinna detta spännande påskägg till min fantastiska sambo som älskar allt som är gott, men har laktosintolerans och lite problematisk mage. Nogasinet skulle däremot jag norpa som är känslig mot gluten och lider av IBS.. Det skulle vara helt underbart att kunna fixa ihop en lyxig påskmiddag, utan att behöva tänka över exakt vad vi ska stoppa i Maten, utan kunna ta ut våra Svängar lite extra!
    Jag älskar hälsosamma saker i matväg, och att jag dessutom skulle få honom att gilla bra sötsaker skulle vara fantastiskt!
    Glad påsk Emma!!

  7. Sofi Fifi Karlsson

    Min annars så friska man lider av båda dessa magproblem. Han älskar dock mat och speciellt den festligare maten runt högtiderna. Det skulle vara superkul att överraska med ett påskägg som ger honom möjligheten att njuta fullt ut utan att behöva tänka, i alla fall några dagar om året!
    Jag gillar båda på fb 🙂

  8. Hanna

    Vilket fantastiskt innehåll i ett påskägg, skulle bli så glad över att få ett sånt! Jag har precis som du både IBS och laktosintolerant och försöker undvika livsmedel jag reagerar på men det är som sagt svårt vid sociala tillställningar, och dem brukar det vara gott om under påsken. Det skulle vara fantastiskt att få möjlighet att testa tabletterna och se om de funkar för mig! 🙂 Godiset låter för övrigt helt underbart gott dessutom..! Ha det fint! Stor kram <3

  9. Julia

    Åh dom där skulle verkligen vara räddaren i nöden!! Jag har precis tagit tag i att kolla upp min krånglande mage, och går just nu en utredning för laktosintolerans, även om jag misstänker IBS. Jag känner verkligen igen mig i allt det du har beskrivit. Herregud vilken omsättning det är! Kunde inte ens äta granola till frukost för att det innehåller spår av mjölk. Trots laktosfri frukost fick jag kramper i magen efter, förmodligen på grund av gluten, vilket jag måste äta tills vidare för att testet för glutenintolerans sedan ska fungera. Dessa tabletter skulle verkligen rädda både min påsk och mitt påsklov, och förmodligen många andra tillfällen!! Håller verkligen tummarna! Kram

  10. Lovisa

    Hej!

    Jag skulle vilja vinna och ge ett påskägg till min pojkvän som så ofta får så ont i magen när han har ätit! Vi vet inte vad det beror på än men försöker luska fram vad det kan vara, men det lutar mot IBS/laktos tror vi!! Att vinna skulle vara guld att få ge bort detta goda och användbara påskägg i påskpresent!

    Hoppas du får en härlig helg!
    Kram

  11. Sara

    Hej! Så kul med en tävling! Har haft en del magbesvär några år nu och dessa tabletter är precis vad jag skulle behöva! Skulle vara skönt att kunna njuta av en riktig påskmiddag utan att känna att man måste knäppa upp byxorna (inte när man bara ätit lite granna i alla fall 😉
    Skulle bli så glad om jag vann, och godiset bredvid låter både gott och mer hälsosamt!
    Familjen och vännerna skulle nog också bli glada då dem slipper höra mitt klagande resten av kvällen! <3

  12. Caroline

    Åh jag har velat prova dessa länge men aldrig riktigt tagit tag i det. Jag älskar påsken och brukar alltid få ett påskägg av min mamma, men denna påsk kan jag inte åka till min hemstad eftersom jag ska jobba (en nackdel med att vara sjuksköterska, jobba när andra har ledigt). Det känns lite halvtrist att köpa ett påskägg till mig själv så jag skulle bli superglad om jag vann och det skulle bidra med lite påskfeeling mellan arbetspassen 😀

  13. Maria

    Vilken härlig tävling, skulle gärna testa dessa produkter då magen ofta mår sådär, försöker äta bra men det räcker inte alltid, så få testa detta skulle vara Toppen och då jag undviker godis och andra sötsaker så skulle ju lite nyttigt godis vara mysigt att få till påsk då vi ska bo i husvagnen och nysa och njuta.

  14. Julia

    Åh denna tävling är som gjord för mig!! Pluggar på universitetet vilket innebär mycket stillasittande med massa plugg ofta. Det innebär mycket stillasittande och även fast jag är en aktiv tjej i övrigt så blir min mage kaotisk av det… Fruktansvärt att behöva känna magknip och uppsvälldhet av en sån sak. Det kan även komma med mat som du nämner, mat som inte magen är van vid dvs! Vill också kunna äta sånt då och då, och det skulle nog definitivt hjälpa med detta lilla underbara påskägg!
    Stor kram!

    Julia

  15. Tommy

    Hej
    Min flickvän har länge haft problem med magen och känt sig lite utanför med dessa kanske hon kan släppa de och bara få vara

    Håller tummarna

  16. Annie

    Hej!

    Jag, som du och många andra, har fått diagnosen IBS efter flera år av ständiga magproblem. Jag har följt dig via din blogg genom dina besvär, och känt igen mig själv i allt. Det va du som fick mig att få upp ögonen för FODMAP, och det har hjälpt mig en hel del. Inför högtider som jul och påsk går det, som du säger, inte att äta endast sånt som är snällt mot magen, och man vet vad som väntar: uppsvullen och ond mage. Det hade varit så otroligt att få äta det alla andra i familjen äter, och med hjälp av små tabletter undvika obehag! Att få ett sådant här påskägg hade verkligen gjort min påsk till något jag länge kommer minnas med glädje.

    Tack för en fantastisk och inspirerande blogg Emma! Kram ♥︎

    (Har gillat Nogasin och Lactrase på Facebook!)

  17. Melita Sara M

    Jag vill delta i tävlingen och har gillat NoGasin och Lactrase på facebook! 🙂
    Jag tänkte sammanfatta varför jag vill vinna i en liten dikt!

    När solen strålar åter
    och värmer våran jord
    När småfåglar ljuvligt kvittrar och låter
    dukar vi med kalas och påskbord

    Massa läckerheter lockas
    ägg, lax och mycket mer
    Det bästa är nog ändå att hela familjen tillsammans flockas
    då blir jag alldeles varm, lycklig och ler

    Detta godis från Rene Voltaire
    hittar jag inte i min affär!
    Jag skulle så gärna vilja smaka de
    det skulle mig ännu mer godislycka ge!

    Men mitt i kalaset på toa jag måste gå
    kramper, gaser och andra otrevligheter brukar jag få
    Till min lycka kan skippa denna hemska fas-
    om bara Lactras i tid tas!
    Jag slipper svälja tabletter med vatten i glas
    det räcker med att tugga och suga-
    DET är något som heter duga!

    Glädjen över detta är om än mer
    när jag min pappa Nogasin ger
    Då slipper han sina magproblem
    med uppblåsthet, rapar och eksem

    Tillsammans kan vi njuta och ha det bra
    bara vara god och gla’!
    Jag önskar varenda själ
    inga krig-bara frid och ro
    att alla får njuta väl
    fira påsk med oss och i vårt härligt avlånga land bo!

  18. Louise

    Hej Emma!
    Jag är inte diagnoserad med IBS, men har en riktigt problemmage som påverkar min vardag. Jag skulle vilja testa Lactrase GO och Nogasin GO för att se om det kan hjälpa mina problem! Samt vilken lyx att få mumsa på ekologiskt godis under påsk! Kram och Glad Påsk! / Louise

  19. Jasmine

    Jag skulle tycka det var extra roligt att vinna ett påskägg då detta blir min första påsk hemifrån och dessutom min första påsk utan ”jakten på påskägget”. Vi har alltid haft det som en tradition i familjen och i år blir jag tyvärr utan. Med min IBS-mage har mitt påskägg de senaste 4 åren sett annorlunda ut i jämförelse med resten av familjens, och det vore så kul att få ett helt nytt påskägg med spännande saker!
    Tack för att du peppar alla oss med krånglig mage och förgyller dagen med massa härliga recept. Kram

  20. Emelie

    Jag skulle SÅ gärna vilja vinna ett påskägg till min allra bästaste vän Linnéa. Hon är den absolut snällaste människan på denna jord, tänker ALLTID på andra framför sig själv, ställer alltid upp, dömer ingen och låter mig vara mig. Hon är den jag berättar saker för som ingen annan någonsin skulle få veta och hon lyssnar, försöker förstå och skulle aldrig någonsin få mig att känna mig konstig eller mindre värd eller något sådant. Hon är den syster jag aldrig fått och jag skulle inte klara mig utan henne, inte för en sekund. Linnéa har de senaste typ 2 åren haft jätteproblem med magen och fått diagnosen IBS, och jag tycker så otroligt synd om henne. Hon är värd att ha en glad mage. Så jag skulle verkligen vilja ge henne denna lilla, men ack så viktiga, påskpresent.

stats