Emma Barremyr

Detox med Pure Cleanse

 

IMG_2748

 

Hej vänner ♥

Förra sommaren vid den här tiden gjorden jag en detox, och nu är det dags igen! Jag var otroligt nöjd med detoxprodukterna – Pure Cleanse som jag använde förra året så därför har jag bestämt mig för att köra på dem i år igen!

Pure Cleanse är en örtkur som rensar tarmarna och förbereder kroppen för ett renare liv. Sammansättningen består av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm, vilka är örter som bidrar till rening av kroppen, samt till levern och njurarnas normala funktion och hälsa. Under dessa 30 dagar kommer jag ta en morgondos och en kvällsdos med dessa renande örter.

Detoxen gör jag av hälsomässiga skäl och syftet är alltså att rensa kroppen på gifter och slaggprodukter som kan ligga kvar i kroppen i många år. Förhoppningsvis ger det också magen en lika stor kick som förra året (mådde väldigt bra i magen under hela perioden vill jag minnas).

 

IMG_2763

 

Förra året började jag detoxen med en rawfood-challenge där jag åt helt raw i en vecka. I år kommer jag inte göra det, dels för att jag känner att jag inte har tid att planera så mycket nu och dels för att jag inte känner för det. Det känns roligt med en kostutmaning, men jag kommer inte vara lika ”strikt” som jag var förra året!

I år kommer mitt fokus under den här perioden ligga mer åt det vegetariska hållet tillsammans med en socker-, koffein- och mejerifri kost. Det kan säkert slinka ner någon kopp kaffe, lax, kyckling eller en liten ruta choklad under den här perioden, och det är okej, men målet är att hålla sig borta från det för att få bästa möjliga effekt av detoxen. Det känns roligt och jag börjar idag!

För er som funderar på en detox kommer här lite allmänt att tänka på:

  • Drick mycket vatten (gärna citronvatten) – detta för en genomsköljande effekt. Effekten av citronen blir att vattnet blir mer basiskt, vilket gör det lättare för kroppen att renas än om den är sur.
  • Ät ekologiska frukter, bär, gröna grönsaker, rotfrukter och baljväxter – ekologiska alternativ innehåller mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar dess naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter vilket ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika klorofyll vilket ökar pH-värdet i kroppen.
  • Ät fibrer – hjälper kroppen att driva ut gifter och samtidigt behålla en normal tarmfunktion.
  • Undvik socker och sötningsmedel – socker gör att blodsockret hamnar i obalans, vilket gör att energinivån sjunker och insulin måste produceras. Insulin hämmar fettförbränning och ökar fettinlagring. Socker är också en av de livsmedel som har lägst pH-värde vilket gör kroppen sur.
  • Undvik koffein, alkohol och tobak – livsmedel som hämmar den naturliga utrensningen.
  • Tillaga maten med omsorg – behåll så mycket näring som möjligt, ät mycket sallad och gärna vegetariskt.
  • Motionera regelbundet – att svettas är ett bra sätt att hjälpa kroppen att avlägsna gifter, men ingen högpulsträning rekommenderas (för mig mycket yoga och en del promenader och simning)
  • Ät lite och ofta – gärna 5-7 portioner om dagen. Låt matsmältningen hinna med, detta håller energinivån uppe och magen i balans vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Bada bastu, yoga, meditera eller massage – var harmonisk och försök att inte stressa. Välj bort telefonen/ datorn/ tv:n osv. och fokusera hellre på ett avslappnande yogapass eller en bra bok.

Källa.

 

Pure cleanse från Renew life finns att köpa här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej Emma!
    Jag är ny besökare på din blogg å måste säga wow! Blev inspirerad direkt!
    Jag brukar vilja köra en lättare detox efter sommaren, ungefär som du beskriver det här. Men i år är det annorlunda då jag är gravid (halvtid gången) Har du nåt råd/tips till mig? Tror du jag kan använda mig av RW produkterna på det sätt du tänker göra?

    1. Emma

      Välkommen,vad roligt att du hittat hit! Jag rekommenderar dig inte att göra en detox med dessa produkter under tiden som du är gravid, bättre att vänta till efteråt och njut av att ha barnet i magen 🙂

  2. Fredrika

    Hej Emma, tack för en härlig blogg med många inspirerande recept! Men dina tips om detox tycker jag att du ska ta och researcha lite mer och kanske hitta en säkrare källa till? Att socker gör kroppen sur (socker är neutralt) är jufullständigt falskt och att citron gör kroppen mer basisk (citrosurt och kommer alltså att sänka magens pH) är falskt likaså. Så, hitta lite vetenskapliga källor är du snäll, så blir din blogg lite mer tillförlitlig 🙂

    1. Anna

      Men Emma (som jag tycker har en mycket bra och inspirerande blogg :-)). Hur tillförlitlig är den källan? Alltså Blueberrylifestyle-länken som du angav. Där anges i sin tur ingen källa var uppgifterna kommer ifrån. Det låter faktiskt helt orimligt. Det man skulle vilja veta är ju HUR i så fall citron är basbildande, om det finns någon trovärdig förklaring. Jag tror faktiskt att detta med syra-bas-snacket är humbug. Kroppen blir inte sur i första taget. Det ska mycket till för att störa elektrolytbalansen i kroppen.

    2. Anonym

      http://www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm

      http://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/2013/09/03/balansera-din-kropp-med-basiskfoda/

      http://smartamaten.se/2011/10/drick-surt-bli-basisk

      http://www.ledgenomexempel.se/surt-eller-basiskt-blod-livsviktig-skillnad-eh-what-now/

      http://www.carls-bergh.se/images/uploads/pdf/Syrabasbalansen.pdf

      ”Pressad citron eller lime är en mycket bra start – det höga mineralinnehållet i dessa sura citrusfrukter gör att de har en basisk effekt i kroppen. ”

      Man kan hitta ganska mycket om man söker på det att det är mineralinnehållet i citronen som blir basiska när de frigörs i kroppen, men de kanske är hittepå alltihopa? 🙂

  3. Lina

    en fråga: hur kan citron göra något mer basiskt? citronsyra är ju en naturlig syra som sänker pH-värdet, alltså gör det surare. 🙂

stats