Emma Barremyr

Råa bountys med underbart chokladöverdrag

Hej vänner 
 
Tänkte bjuda på ett gott rawfoodrecept för den som önskar till fredagsmyset. Jag gjorde det till söndagsmys förra helgen, men har haft det som kvällsmys hela veckan för den delen.
 
Råa ”bountys” med underbart chokladöverdrag!
 
En liten chokladbit med massa härligheter och nyttiga ingredienser. Njut av dem till kaffet, helgmyset eller kvällsmyset?
 
 
Bountyfyllning:
2 dl cashewnötter
2 dl mandel
1 dl kokosflingor
3 msk honung
1 msk vatten
 
Mixa cashevnötter och mandlar till ett ”mjöl” som du lägger i en skål. Rör samman nötmjölet med honung, kokos och vatten till en tjock, klistrig massa. Forma 10-12 platta bountys som du lägger på ett fat och sedan ställer in i frysen under tiden som du gör karamellfyllningen. 
 
Karamellfyllning:
2 dl torkade dadlar
1/2 dl agavesirap
1 msk kokosolja
Saften ur en halv cirton
2 dl vatten
 
Lägg dadlarna i blöt i vattnet och citronsaften i två timmar. Häll sedan dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja och agavesirapen. Mixa samtidigt som du tillsätter en matsked av blötläggningsvattnet i taget till massan får en krämig kosistens. Skrapa vid behov ner det som fastnat på sidorna i matberedaren ett par gånger.
 
Ta ut boauntyplattorna ur frysen och smeta på karamellfyllningen och ställ sedan in dem i frysen i ca 20 minuter när du sedan gör chokladöverdraget.
 
Chokladöverdrag: recept hittar du här <– (klick).
 
Ta ut barsen ur frysen och pensla på ordentligt med choklad på alla sidor. Ställ in i fysen och förvara dem där tills de ska ätas!
 
Receptet är direkt taget från boken ”Pigg och glad med rawfood.
 
 
 
Ett roligt helgpyssel som sedan kan avnjutas till kvällsmyset!
 
Helt underbart gott och samtidigt näringsrikt!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag håller på med dessa i skrivandets stund. Bountyfyllningen är i frysen och dadlarna i blöt. Varför jag väljer att kommentera detta mycket gamla inlägg är för att min bountyfyllning inte alls ser ut som din. Min är brun i färgen, din är betydligt mycket ljusare. Jag funderar på att det kan vara skalet på mandlarna som jag lät vara kvar. Tror du att det kan vara någon annan viktigt detalj jag missat?

  2. Felicia

    Tror du man kan ersätta de torkade dadlarna med färska (alt. torka dadlarna själv?)

    Svar:
    Ja det borde funka med färska dadlar också 🙂
    Emma Barremyr
  3. Josefin

    Ojojoj! Om jag har alla ingredienser hemma ska det lätt testas idag! Tack för att du delade med dig av receptet 🙂

    Svar:
    VAd roligt! Hoppas att du gillade det 😀
    Emma Barremyr
  4. Mari

    Oj säger jag !! Mums 🙂 Måste testa, vad tror du jag kan ersätta nötterna med?!

    Svar:
    Ja de blev jättegoda 😀 nötterna kanske kan ersättas med mer kokos och frön? Jag vet inte hur det blir, men det skadar ju inte att prova 🙂
    Emma Barremyr
  5. Anna

    Åh men herregud!! Jag som precis stått och bakat två olika sorters chokladbollar (med bl.a. dadlar och nötter) ångrar mig nu bittert. Nåja, det är ju lördag imorgon 😉

    Svar:
    Haha! Ja vilken otur! Men dina bollar blev säkert jättegoda 🙂 du får som sagt göra lördagsgodis imorgon!
    Emma Barremyr
stats