Hej vänner ♥
Jag tänkte dela med mig av en helt UNDERBAR chokladskapelse som jag bakade förra helgen! Detta måste vara något av det godaste jag ätit i chokladväg. Den blev perfekt kladdig och smälte alldeles lagom på tungan med en klick kvargkokosgrädde.
Mums mums mums!!!
Sa jag att det var nyttigt också?
Sa jag att du får i dig vitaminer, mineraler, antioxidanter, bra proteiner, nyttiga fetter och fina kolhydrater?
Hur bra? 😀
Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. Servera med kokosgrädde eller vanlig grädde (jag blandade kokosmjölk med kvarg).
Åh vilken fantastiskt god kaka!!
Testade detta receptet idag och bjöd min chokladälskande kompis på och det blev succé :))
Denna gången åts den med vaniljkvarg då set var det enda som fanns hemma men nästa gång tror jag det får bli grädde och varma hallon till!
Men en fråga, måste den ätas kall? Blir den liksom för rinnig om den äts
varm?
Sist men inte minst – tack för en superinspirerande blogg <3
Tack själv för att du är inne här och läser! Det värmer att höra att du gillar bloggen 🙂 Kakan måste inte ätas kall, jag åt min direkt från ugnen och den var då inte speciellt rinnig 🙂 Jag tyckte att den var god både varm och kall! Karm
Åhh visst är denna god!!!
=)
Hej Emma.
Tack för en finfin blogg som man blir inspirerad av och känner träningssug och göra nyttig mat av på ett hälsosamt vis!
Ser att du använder en hel del mandelmjöl, mandelmjölk och jordnötssmör i dina bakverk.
Har du något alternativ till dessa sakerna (som ex. här i kladdkakan) när man är allergisk för nötter och mandel? Vill gärna testa många av dina recept men vet inte vad man ska byta ut vissa av ingridienserna mot för andra hälsosamma alternativ.
🙂
/L
Testa med malda fröer. Tex solros och pumpafrön
Ser underbart gott ut 🙂
Jag fullständigt älskar choklad!!
Men det ska vara choklad av hög kvalitet, mörk å god!
Kladdkaka ska vara kladdig som bara den..hur gott som helst 🙂
Denna kakan verkar mumsig, ska testa till påskhelgen 🙂
För en chokladälskande tjej som jag låter detta underbart
Med mandelmjöl, menar du mandlar mixade till ett mjöl eller sådant man köper? Och är det egentligen någon skillnad?:)
Bakade igår och den var väldigt god! Är egentligen inte så för så söta saker, tar hellre en macka haha. Men ibland är det kul att lyxa till det lite ändå 🙂 Fungerar denna som ett bra mellanmål eller är den "för söt" rent näringsmässigt?
Har bakat en sats nu men inväntar kvällen för provsmakning, men smeten var hemskt god.. 😉 Funkar den rent näringsmässigt som mellanmål eller är den för söt?
Låter så himla gott!! Tror du man kan ersätta mandelmjöl med kokosmjöl eller blir det för kompakt konsistens isåfall?? 🙂
hej. riktigt inspirerande blogg du har! 🙂
jag tänkte testa kladdkakan men undrar om man kan använda någonting annat istället för kokosoljan? vanlig rapsolja kanske?
Åh detta måste bara testas 🙂
Hur stor form har du använt? Tack för en grymt bra och inspirerande blogg!
Hejsan! Måste säga att det är en toppen blogg & jag älskar recepten! Men vad är dadlar? Har alltid undrat!
KRAM!
Hej emma 🙂 tack för en jättebra blogg!
Jag undrar om det går lika bra att använda torkade fikon istället för dadlar när man gör denna kladdkakan? tror du att det kommer smaka lika bra?
Kram!
Mums!!!! Den här ska jag unna mig till helgen
Kan man ha färska dadlar istället?
Hur många kcl är det i den? super bra blogg!
Hej! Gjorde denna kaka igår och den var fantastiskt god, tom bättre än "vanlig" kladdkaka. Kommer att göras flera gånger.
Vad gottigt den ser helt raffig god ut
Tack för världens godaste recept på tunnbröd och en sjukt inspirerande blogg! Ska prova denna chokladkaka så snart som möjligt också!
Men jag har ett litet problem/fråga. Slutade lite att äta godis förra våren men efter sommaren slutade jag helt. I slutet av 2012/början på 2013 började jag också tänka på annat jag äter och i januari köpte jag gymkort!
Äter inget onyttigt alls (lite undantag på vissa födelsedagskalas) och äter mycker mer grönsaker än jag gjorde förut. På gymmet är jag 1, 2 eller 3 gånger i veckan ungefär. Är ganska lång och har långa ben så brukar ofta typ göra bengrejer (haha).. Sen brukar jag också cykla, crosstrainer, ibland jogga (typ 1,2 elr 3 km) och stå 90 grader mot väggen 1 minuter eller mer. Går också promenad med min hund men eftersom det har varit vinter så har det inte blivit så ofta, men ju varmare det blir desto fler promenader för mig 😉
Jag är inte direkt överviktig men har massa fett på magen typ…och ser ingen skillnad alls. Har ändå gymmat i 2 månader… Kan du ge mig något tips/hjälp? Vet att man inte kan punktförbränna fett men har du något tips?
Tack igen för världens bästa blogg, kram!
Åh va gott! Jag gjorde oxå en kladdkaka igår när vi hade fina gäster här. Den blev helt underbart god. Det bästa jag har ätit någon gång. Lovley! Så där god så man nästan svimmar du vet. 🙂
Hihi jag har precis sparat ner receptet från Åsa! Tänkte baka den snarast 😀
Lät ju inte dumt! Är det färska dadlar man ska ha?
Den ser helt perfekt kladdig ut! Dadlar är riktigt gott att baka med 🙂