Emma Barremyr

Paleokladdkaka

Hej vänner 
 
Jag tänkte dela med mig av en helt UNDERBAR chokladskapelse som jag bakade förra helgen! Detta måste vara något av det godaste jag ätit i chokladväg. Den blev perfekt kladdig och smälte alldeles lagom på tungan med en klick kvargkokosgrädde.
 
Mums mums mums!!!
 
Sa jag att det var nyttigt också? 
 
Sa jag att du får i dig vitaminer, mineraler, antioxidanter, bra proteiner, nyttiga fetter och fina kolhydrater?
 
Hur bra? 😀
 
 
Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. Servera med kokosgrädde eller vanlig grädde (jag blandade kokosmjölk med kvarg).
 
 
Receptet kommer härifrån.
 
Nu vill jag önska er alla en fin påskhelg!
 
Massa kramar / Emma
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Åh vilken fantastiskt god kaka!!
    Testade detta receptet idag och bjöd min chokladälskande kompis på och det blev succé :))
    Denna gången åts den med vaniljkvarg då set var det enda som fanns hemma men nästa gång tror jag det får bli grädde och varma hallon till!
    Men en fråga, måste den ätas kall? Blir den liksom för rinnig om den äts
    varm?
    Sist men inte minst – tack för en superinspirerande blogg <3

    1. Emma

      Tack själv för att du är inne här och läser! Det värmer att höra att du gillar bloggen 🙂 Kakan måste inte ätas kall, jag åt min direkt från ugnen och den var då inte speciellt rinnig 🙂 Jag tyckte att den var god både varm och kall! Karm

  2. L

    Hej Emma.
    Tack för en finfin blogg som man blir inspirerad av och känner träningssug och göra nyttig mat av på ett hälsosamt vis!
    Ser att du använder en hel del mandelmjöl, mandelmjölk och jordnötssmör i dina bakverk.
    Har du något alternativ till dessa sakerna (som ex. här i kladdkakan) när man är allergisk för nötter och mandel? Vill gärna testa många av dina recept men vet inte vad man ska byta ut vissa av ingridienserna mot för andra hälsosamma alternativ.
    🙂
    /L

  3. Linda Assarsson

    Ser underbart gott ut 🙂
    Jag fullständigt älskar choklad!!
    Men det ska vara choklad av hög kvalitet, mörk å god!
    Kladdkaka ska vara kladdig som bara den..hur gott som helst 🙂
    Denna kakan verkar mumsig, ska testa till påskhelgen 🙂

  4. Sophia

    Med mandelmjöl, menar du mandlar mixade till ett mjöl eller sådant man köper? Och är det egentligen någon skillnad?:)

  5. Klara

    Bakade igår och den var väldigt god! Är egentligen inte så för så söta saker, tar hellre en macka haha. Men ibland är det kul att lyxa till det lite ändå 🙂 Fungerar denna som ett bra mellanmål eller är den "för söt" rent näringsmässigt?

  6. Klara

    Har bakat en sats nu men inväntar kvällen för provsmakning, men smeten var hemskt god.. 😉 Funkar den rent näringsmässigt som mellanmål eller är den för söt?

    Svar:
    Ja, visst var smeten god! Jag slickar skålen tom, alltid, haha! Tycker den funkar bra som ett mellanmål tillsammans med t.ex. keso eller kvarg. Sen är det ju alltid bra att variera, även mellanmålen 🙂
    Emma Barremyr
  7. felicia

    Låter så himla gott!! Tror du man kan ersätta mandelmjöl med kokosmjöl eller blir det för kompakt konsistens isåfall?? 🙂

    Svar:
    Du kan säkert göra med kokosmjöl, men då får du nog minska lite på måttet 🙂
    Emma Barremyr
  8. merle

    hej. riktigt inspirerande blogg du har! 🙂

    jag tänkte testa kladdkakan men undrar om man kan använda någonting annat istället för kokosoljan? vanlig rapsolja kanske?

    Svar:
    Vad roligt att höra 😀 Tror att smör är godare än rapsolja, men det funkar säkert 🙂
    Emma Barremyr
  9. erika

    Åh detta måste bara testas 🙂

    Hur stor form har du använt? Tack för en grymt bra och inspirerande blogg!

    Svar:
    En vanilg pajform 🙂 Hur stor den nu är? 😛 Kul att du gillar bloggen 🙂
    Emma Barremyr
  10. Sara

    Hej emma 🙂 tack för en jättebra blogg!

    Jag undrar om det går lika bra att använda torkade fikon istället för dadlar när man gör denna kladdkakan? tror du att det kommer smaka lika bra?

    Kram!

    Svar:
    Hej! Kul att du gillar bloggen! Jag tror inte att det blir lika gott med fikon som med dadlar då dadlarna ger en speciell söt smak. Men sen finns det ju ingen som säger att det inte är gott, och det skadar ju inte att testa 🙂 Tror knappast att det blir äckligt, bara inte lika gott kanske 🙂 kram
    Emma Barremyr
  11. Soraya

    Kan man ha färska dadlar istället?

    Svar:
    Vet faktiskt inte, jag tror att torkade är bäst – de är sötast 😀
    Emma Barremyr
  12. Anonym

    Hur många kcl är det i den? super bra blogg!

    Svar:
    Ingen aning, räknar inte kalorier! Roligt att du gillar bloggen 😀
    Emma Barremyr
  13. lissbet

    Hej! Gjorde denna kaka igår och den var fantastiskt god, tom bättre än "vanlig" kladdkaka. Kommer att göras flera gånger.

    Svar:
    Visst var den 😀 Kommer också göra den många gånger om 😀
    Emma Barremyr
  14. Klara

    Tack för världens godaste recept på tunnbröd och en sjukt inspirerande blogg! Ska prova denna chokladkaka så snart som möjligt också!

    Men jag har ett litet problem/fråga. Slutade lite att äta godis förra våren men efter sommaren slutade jag helt. I slutet av 2012/början på 2013 började jag också tänka på annat jag äter och i januari köpte jag gymkort!

    Äter inget onyttigt alls (lite undantag på vissa födelsedagskalas) och äter mycker mer grönsaker än jag gjorde förut. På gymmet är jag 1, 2 eller 3 gånger i veckan ungefär. Är ganska lång och har långa ben så brukar ofta typ göra bengrejer (haha).. Sen brukar jag också cykla, crosstrainer, ibland jogga (typ 1,2 elr 3 km) och stå 90 grader mot väggen 1 minuter eller mer. Går också promenad med min hund men eftersom det har varit vinter så har det inte blivit så ofta, men ju varmare det blir desto fler promenader för mig 😉

    Jag är inte direkt överviktig men har massa fett på magen typ…och ser ingen skillnad alls. Har ändå gymmat i 2 månader… Kan du ge mig något tips/hjälp? Vet att man inte kan punktförbränna fett men har du något tips?

    Tack igen för världens bästa blogg, kram!

    Svar:
    Hej! Vad roligt att du gillade tunnbröden och min blogg 🙂 Gör mig glad! Hoppas att du gillar kladdkakan också! Precis som du skriver så är det omöjligt att punktförbränna. Om du bygger muskler får du en högre ämnesomsättning och gör därmed av med mer energi. Det bästa är att variera tränigen så mycket som möjligt och ge kroppen nya utmaningar – då kommer resultaten som ett brev på posten! Du får gärna höra av dig via mailen till mig om du är intresserad av coachning online! Jag kan hjälpa dig med både kost- och träningsupplägg! 🙂
    Emma Barremyr
  15. Camilla

    Åh va gott! Jag gjorde oxå en kladdkaka igår när vi hade fina gäster här. Den blev helt underbart god. Det bästa jag har ätit någon gång. Lovley! Så där god så man nästan svimmar du vet. 🙂

    Svar:
    Förstår preciiiis vad du menar 😀 sååå gott med kladdkaka :p
    Emma Barremyr
  16. Linda

    Hihi jag har precis sparat ner receptet från Åsa! Tänkte baka den snarast 😀

    Svar:
    Åååh, det gör du rätt i! Helt galet god var den, absolut bästa hittills 😀
    Emma Barremyr
  17. Ida

    Lät ju inte dumt! Är det färska dadlar man ska ha?

    Svar:
    Torkade dadlar ska det vara 🙂
    Emma Barremyr
stats