Emma Barremyr

En film på hur jag knyter min bärsjal

Jag har äntligen fått tummen ur och filmat när jag knyter in Elsa i bärsjalen! Det är något som många har efterfrågat och som jag tänkt att jag ska göra hur länge som helst, men som aldrig blivit av. Jag är inte så haj på det här med att filma och klippa så förvänta er inget proffsigt, hehe, men det är en film iallafall.

Knytningen är samma knytning som jag gjort sedan Elsa föddes, och den funkar fortfarande. Hon är lite bängligare att få in i sjalen nu eftersom hon oftast är spikrak i kroppen och sträcker sig åt alla möjliga håll med armar och ben, som en liten ål… När hon var nyfödd var hon ju som en liten groda och rörde sig inte så mycket.

Enda skillnaden nu jämfört när hon var spädbarn är att jag inte plockade fram benen på henne då som jag gör på filmen nu. På bilderna nedan ser ni skillnaden! På bilden till vänster är hon nyfödd och då har jag dragit över det yttre tyget även över benen (så att hon sitter i grodställning mot mig), och på högre bilden är benen uttagna och sitter det yttre tyget under rumpan på henne.

Bärsjal

På bilden till vänster är hon en månad gammal och sitter som en liten groda och på bilden till höger fyra månader gammal. En något större bebis, men lika mysigt ändå ♥

ETT TIPS!

Något som funkat väldigt bra för mig är att stå framför spegeln och knyta sjalen så att jag ser mig själv under tiden. Då blir det mycket lättare att se att jag gör rätt. Sen tycker även Elsa att det är roligt när vi står framför spegeln då hon får se sig själv under tiden vi trixar med allt.

När hon var nyfödd och inte kunde hålla huvudet själv knöt jag ofta på mig sjalen framför skötbordet och satt sedan på toaletten lite bakåtlutat så att hon fick ligga på bröstet med huvudet under tiden som jag satte in henne i sjalen. Då gick det rätt lätt!

 

 

Har ni frågor kan ni ställa dem i kommentarsfältet här nedan så svarar jag direkt eller tar upp frågorna i ett inlägg!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann

    Hej! Vad heter din bärsele? Tycker du den är bra?
    Letar efter en bra till en baby på en månad som
    gärna vill sova mot mammas bröst.

stats