Emma Barremyr

Kycklingköttbullar i krämig kokos-och jordnötssås med sötpotatispasta

Hej vänner ♥

Idag firar jag Pelle med att bjuda ut honom på middag på Frost som sedan följs av ett biobesök! Jag tänkte att vi skulle se Hundraåringen, har ni sett den?

Eftersom vi äter mat ute passar jag på att bjuda på ett recept från förra veckan som blev över förväntan gott – kycklingköttbullar i krämig kokos- och jordnötssås med sötpotatispasta!

IMG_9440

IMG_9436

IMG_9438

 

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl hackade salta jordnötter
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Pepparmix
  • Curry
  • 2 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kycklingfiléer till färs. Hacka och stek löken mjuk och blanda sedan ihop lök, kokosmjölk, jordnötter, ägg och kryddor. Rör sist ner fiberhusk och forma sedan köttbullar med fuktade händer. Lägg köttbullarna i en ugnssäker form och kör in i ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg. Gör under tiden såsen.

Kokos- och jordnötssås: blanda ihop kokosmjölk, jordnötssmör, kycklingbuljong och lite curry. Låt koka upp och lägg sedan i köttbullarna i såsen och rör runt. Servera med sötpotatispasta och hackade jordnötter!

 

IMG_9425

IMG_9426

IMG_9429

 

Och så var det den där spiralizern igen. Jag måste säga att jag ÄLSKAR den! Den här gången blev det pasta i form av sötpotatis som kokades lite snabbt innan det serverades till kycklingköttbullarna och den krämiga såsen! Mums!

Visst är det så otroligt vackert med grönsakspasta? Jag äter så mycket med ögonen, och därför blir jag inte annat än lycklig när jag ser den här vackra maten!

 

Vad äter ni till middag idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats