Emma Barremyr

Första avdent

God morgon vänner ♥

Och glad första advent på er!

Jag är så otroligt tacksam för att ni var så många som lade ner er och kommenterade på fredagens inlägg om förväntningar. Tusen tack för era omtankar, ni är så fantastiska! Jag glömde bara nämna att jag varit hos läkaren och gjort en grundlig undersökning, kollat alla värden osv och att allt såg bra ut. Jag förstår själv som många av er säger och precis som jag skrev i det här inlägget att min kropp reagerar såhär på grund av stress. Jag har haft väldigt mycket att göra under hösten, och allt som hänt har gjort mig ännu mer stressad, vilket gjort att jag hamnat i den onda cirkeln.

Så för mig handlar det om att vila mig mentalt. Och det har jag försökt göra de senaste veckorna. Jag behöver lite lediga dagar att bara ta som de kommer, vilket jag har möjlighet till i veckan. Jag ska försöka att inte planera så mycket, utan bara ta dagarna som de kommer. Yoga ska jag också göra, för det vet jag hur lugn jag blir av (det är bara det att jag prioriterat bort det, vilket jag vet hur dumt det är, jag behöver ju yogan).

Ni är många som frågat efter adventskalender, men som ni förstår så har jag inte hunnit utan bestämde mig för att prioritera bort det i år. Som tur är finns det flera andra bloggar som kör tävlingar, bland annat Annie och Anna kör tävlingar där ni har chans att vinna fina saker.

Nu till dagens frukost – pepparkaksdavosgröt – en adventsfrukost som jag ätit flera år på rad nu, så himla god!

Pepparkaksdavos med hallon, persimon, grapefrukt, russin och mandel

 

Ingredienser:

  • 1 dl kvarg
  • 1 dl keso
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1 mosad banan
  • 3 krm pepparkakskrydda

Blanda ihop alla ingredienser. Ät direkt eller låt stå i kylen under natten. Jag gjorde i ordning min igår kväll och plockade fram den idag och toppade med hallon, persimon, grapefrukt, russin och mandel.

Vill bara meddela att jag under helgen blivit mycket piggare också. Jag hoppas att biverkningarna från vaccinet är borta från kroppen och att jag kan börja träna lite för att få tillbaka energi nu! Första advent kommer börja med ett lugnt ryggpass i gymmet tillsammans med mamma och sen beger jag mig till Sunne för lunch hos svärföräldrarna innan jag slutligen åker hem till min egen lägenhet och myser resten av dagen/ kvällen!

Ta hand om er och ha en fin första advent mina vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Skönt att höra att du är piggare! Ibland är det just vila som behövs, vilket är precis vad jag själv har gjort hela veckan. Nu tillräckligt med energi för att ta nya tag med träningen 🙂 Hoppas du kommer igång och får energin tillbaka, heja dig!

  2. Jessica

    Hej! Först vill jag säga att du har en riktigt fin och inspirerande blogg, med sunda recept och tankar!

    Jag undrar om du skulle kunna lägga upp länkar på facebook till dina blogginlägg du skriver här? Så att jag inte missar några av dina inlägg du skriver 🙂 Jag har bara facebbok, så kan tyvärr inte följa dig på något annat sätt.

    Sen så lästa jag dina inlägg om din IBS och kände igen mig mycket i de magproblem du tog upp.
    Jag undrar vilka livsmedel mår din mage bra av respektive mindre bra av? Blir det skillnad på magproblem om du tillagar ett livsmedel på olika sätt (äter det rått, steker, kokar det osv)? Kan du ge konkreta måltidsförslag på hur du äter under en dag?

    Mycket tacksam för svar!
    Mvh jessica

  3. Fruwidlund

    Vad skönt att höra att du mår lite bättre. Du känner ju din kropp bäst så det bästa är väl att lita på den och vila när du behöver. Vilket du ju redan gör! Ta hand om dig!

    Om någon förresten var sugen på julkalender finner ni en hos mig som jag hoppas ska göra julen lite mysigare och härligare. 🙂

    Hoppas att du får en bra första advent! Kram

stats