Fika

    Raw jordgubbscheesecake med lime

    Hej min fina bloggläsare ♥

    Jag tror jag har skapat mitt godaste bakverk någonsin. En alldeles underbar raw jordgubbscheesecake med lime.

    En crunchig, nötig botten. Ett mellanlager – alldles krämigt, glassigt och ljuvligt med smak av jordgubb- och lime. Och en sorbetliknande jordgubbstopping som bara smälter på tungan!

    Det vattnas i munnen bara jag tänker på kakan!

    jordgubbs

    Ett bakverk helt raw – fylld med nyttiga fetter, finfina kolhydrater, proteiner, vitaminer, mieraler och massa antioxidanter . .

    . . som funkar lika bra till efterätt på festen som till eftermiddagsfikat ute i solen eller mellanmålet innan träningen!

    Den ger dig energi och näring somtidigt som den smakar gott och ger dig njutning!

    M A T N J U T N I N G !

    Nu vill ni väl ha recept antar jag?

    jordgubb1

    Ingredienser lager ett:

    • 200 g mandel
    • 10 färska dadlar (eller blötlagda torkade)
    • 1/4 dl vatten

    Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.

    Ingredienser lager två:

    • 6 dl cashewnötter
    • 1 dl agavesirap
    • 1 banan
    • 200 g jordgubbar
    • 3 lime (saften)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1/2 dl kokosolja

    Mixa nötterna till en kräm och tillsätt sedan banan, jordgubbar, limesaft, vailjpulver, agavesirap och kokosolja. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll över nötbotten och ställ in i kylen i minst en halvtimme innan du tar ut den och häller på lager tre.

    Ingredienser lager tre:

    • 200 g jordgubbar
    • 1 lime (saften)
    • 1/2 dl agavesirap
    • 2 msk chiafrön

    Mixa jordgubbar med limesaft och agavesirap. Tillsätt sedan chiafrön. Låt stå och svälla en stund innan du häller över toppingen på kakan. Ställ in i frysen och låt den frysa i fem till sex timmar. Ta ut en stund innan servering. Den avnjuts allra bäst liiiite tinad!

    jordgubb jordgubbss

     

    Hoppas att ni gillar den!

    Kram / Emma.

    14 svar till “Raw jordgubbscheesecake med lime

    1. Alice Johnsson skriver:

      Hej! Måste säga att jag gillar din blogg väldigt mycket, får otroligt mycket inspiration av dig. Jag ville bara berätta att jag gjorde denna tårtan nu när jag fyllde år och den var väldigt god! Den var så lätt att göra också och till och med min bror som är inte så mycket för raw food, nötter, bär och andra lite nyttigare saker gillade det. Jag ska absolut prova de andra raw food tårtorna och recepten, hade varit kul med fler raw food recept om du har några att dela med dig av. Tack så jätte mycket!

      1. Emma skriver:

        Tack för din kommentar <3 så himla roligt att höra att ni gillade den! Jag har lite rawfood recept på lager som kommer framöver 🙂

    2. Michaela skriver:

      Ser underbart ut! Går det bra med frusna bär? 🙂

      1. Emma skriver:

        Kul! Låt bären tina först och frys kakan sen 🙂

    3. Sara skriver:

      Mums! Tror du det kan funka och bli gott om man byter bort nötterna till något annat pga nötallergi? I så fall till vad?:)

      1. Emma skriver:

        Solroskärnor borde funka 🙂

    4. Lydia skriver:

      Kan man byta jordgubbarna mot hallon? 🙂

      1. Emma skriver:

        Det borde du kunna göra 🙂

    5. Linda skriver:

      Tack för ett bra recept! Kakan är verkligen god! 🙂
      Använde agavesirap som jag även använt förut i andra recept. Men många på nätet påstår att det inte är särskilt hälsosamt med agave p.g.a all fruktos den innehåller. Vad skulle man kunna byta ut agaven med eller kan man lämna bort den helt och hållet?

      1. Emma skriver:

        Vad roligt att du gillar den! Testa honung, det funkar bra det med 🙂

    6. Sol skriver:

      Tack för ett himmelskt recept, tog med mig den ner till Spanjen och bjöd mina vänner på den, så nu sprids receptet runt på Costa del Sol:)
      Sol

    7. Mia skriver:

      Hej!
      Min dotter fyller ett snart och jag tänkte också försöka få till ett sockerfritt kalas

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.