Fika

    Pepparkaksbollar

    Hej 
     
    Pepparkaksbollar! Åååh!
     
     
    Igår bakades det julgodis för fullt, ett nyttigt sådant också – som ikväll tillsammans med knäck, lussebullar och glögg kommer få agera fredagsmys hemma hos oss!
     
    Ingredienser:
    100 g dadlar
    100 g fikon
    1,25 dl cashewnötsmjöl
    1,25 dl mandelmjöl
    3 tsk pepparkakskrydda
    2 krm vaniljpulver
    75 g mörk choklad 85%
    Hackad mandel
    Lägg dadlar och fikon i en skål, häll på kokande vatten och låt stå i några timmar. Häll sedan bort vattnet och stavmixa till en puré. Blanda ihop med cashew- och mandelmjöl (du gör mjölena genom att mixa nötter och mandel till ett fint mjöl), pepparkakskrydda och vaniljpulver. Rulla till bollar. Smällt chokladen i ett vattenbad och rulla sedan bollarna i choklad och sedan hackad mandel. Lägg upp på ett fat och låt stå kallt!
     
     
    Om det blir några kvar förvaras de bäst i frysen – plocka sedan upp och låt tina en stund innan de avnjuts!
    Kram / Emma.

    4 svar till “Pepparkaksbollar

    1. Anonym skriver:

      Tipsa om fler lite nyttigare julgodis!!

      Svar:
      Får se vad jag hinner med, jag älskar vanligt julgodis och kommer baka det med – för det hör liksom julen till 🙂 Men kommer jag på något mer kommer det självklart upp här på bloggen 🙂
      Emma Barremyr
    2. Rebecca skriver:

      Precis vad jag är sugen på just nu! Har precis varit och tränat däremot så måste få i mig något fort. Men ska göra så jag har till någon annan gång 🙂

      Svar:
      Gör det, toppengoda! 🙂
      Emma Barremyr
    3. Supermusmigt! Har själv gjort pepparkaksbollar, men utan choklad 🙂

      Svar:
      Gott 🙂
      Emma Barremyr
    4. Pelle skriver:

      Tummen upp!:)

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte.