Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Torskfilé med äggsås och potatis

Publicerad,

IMG_9319

 

Hej vänner ♥

Torsk med äggsås är ytterligare en middagsvariant som jag åt otroligt mycket av som barn. Det var en sån där rätt som min mamma kunde få ett extremt sug efter när det närmade sig middagsdags och som hon då spontant ställde sig och lagade. Och vi älskade det allihop!

Nu var det länge sen jag åt torsk med äggsås. Men jag har varit lite nostalgisk de senaste veckorna och lagat både köttbullar och stuvade makaroner samt strömmingsflundra med mos, även det två rätter som påminner mig om barndomen, så jag tyckte det var dags för torsk och äggsås också. Jag har knappt ätit dessa rätter sedan jag flyttade hemifrån för fem år sedan! Varför? Tja, jag vet inte? Jag antar att jag velat testa på lite nytt eller bara glömt av dessa gamla godingar helt enkelt.

Jag gillar verkligen svensk husmanskost, men då ska den vara hemgjord och riktigt lagad från grunden med bra och ”rena” ekologiska råvaror! Jag lägger fokus på långsamma kolhydrater, en bra proteinkälla, en nyttig fettfälla och såklart massa härliga grönsaker till maten!

Torsk med äggsås och kokt potatis uppfyller alla kriterier ovan och därför påstår jag att tallriken nedan är en riktig hälsotallrik!

 

IMG_9318

 

Vill du också laga torsk med äggsås? Här kommer receptet till dig!

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 bitar ryggfilé av torsk (tinad)
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl (jag använder detta glutenfria)
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 12 medelstora potatisar potatis

Koka äggen i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i satta vatten (ett tips för att korta ner koktiden är att dela potatisen i mindre bitar). Salta och peppra på fisken, lägg ner den i en smord ugnssäker form och kör in i ugnen i 10-12 minuter tills den är genomstekt. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Skala och hacka äggen i småbitar och häll ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. 

Servera fisken med potatis och äggsås!

 

IMG_9316

 

Njut och ha en trevlig middag ♥

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Det där var min favvo-mat när jag var liten! Jag minns att jag älskade såsen så mycket att jag efter att ha ätit upp kunde gå och hämta bara sås, för att sedan äta upp med en sked. Dock hade vi alltid persilja i såsen också! Riktigt mumsig mat! 😀

    • Haha, precis så kunde jag också göra! Älskade såsen och gör så än idag 🙂 Spännande med persilja i, det borde jag testa 🙂

  2. Har aldrig provat äggsås.. dedär såg ju bara helt fantastiskt ut så ska testa! Tack för inspo 😀

  3. Brukade äta detta men med tonfisk och rödbetor då jag var barn. Blev supersugen nu, ska nog provlaga detta snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *