Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Sötpotatissoppa med chevré

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det är är sopptider och säsong för rotfrukter! Så vad passar bättre än en härlig sötpotatissoppa? Favoritmaten brukar variera sig mellan årstiderna för mig och just under hösten är det soppa och värmande grytor som står högst upp på listan 🙂

Receptet på den här godingen kommer från Coop och vi åt den för ett par veckor sen här hemma en fredagskväll! Perfekt för den som vill ha något enkelt med lyxigt att varva ner med på fredagen!

IMG_4034IMG_4026IMG_4031

 

Ingredienser:

  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad och tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 150 g getost
  • 1/2 citron. pressad saft
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta

Bryn lök och vitlök i olivolja, lägg i potatis och häll på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 minuter. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid. Mixa eller mortla olivolja med mynta. Servera soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

 

Vi serverade soppan med kokosfrallor och ett gäng färgglada grönsaker!

Mumsmums!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Älskar soppa, framförallt nu när det är så kallt ute. Finns så många goda varianter också 🙂 Det är också ett ”lätt” sätt att äta vegetariskt på 😉

  2. Åh det går verkligen inte att få nog av soppor på hösten! 🙂

  3. Dethär låter galet gott!Det enda jag funderar över är hur många personer soppan räcker till.
    Kram och tack för en inspirerande blogg.

    • Kul att höra! Soppan är väldigt god och räcker till 4 personer ungefär 🙂 Hoppas det smakar! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *