Recept på en svingod tomatsoppa
Wohoooo! Jag har gjort comeback i köket! Jag har i princip inte lagat mat sedan i november. Eller vadå i princip? Jag har inte gjort det. Har knappt kunnat sätta min fot i köket på grund av äcklet för att se och tänka på mat. Har liksom krävt att bli serverad för att det överhuvudtaget ska ha gått ner. Men det har lagt sig nu äntligen och lusten för matlagning böjar komma tillbaka.
Vad jag firade att min matlagarlust kommit tillbaka med? Jo, en tomatsoppa! Tänker därför att vi avslutar veckan med ett gott middagstips här! Det blir alltså inget mer avancerat än en enkel tomatsoppa som serveras med turkisk yoghurt och quesedillas till er idag. Så ljuvligt och gott! Jag älskar för övrigt soppor den här årstiden. Det värmer så gott i magen!
Har för övrigt hittat en ny favorit! Mama´s ajvar! Supergod att slänga ner i grytor eller att ha på pizza tillsammans med tomatsås. Tips tips! Den här gången åkte det ner lite ajvar i tomatsoppan och det blev supergott.
Och quesedillas! Måste för övrigt vara det absolut godaste att servera till soppor. Har länkat receptet till mina quesedillas här nedan om ni vill testa dem.
Tomatsoppa
Ingredienser 4 personer
10 cm purjolök (gröna delen vid IBS)
1 stor morot
1 bakpotatis
1/2 dl tomatpuré
500 g passerade tomater
5 dl vatten
1 dl ajvar
2 msk grönsaksfond
Salt och peppar
Till servering:
Turkisk yoghurt
Quesedillas (klicka för recept)
Skala och hacka lök, morot och potatis. Stek grönsakerna i en klick smör i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och låt bryna lite. Häll i passerade tomater, vatten, ajvar och fond. Låt koka upp och koka i ca 15 minuter till grönsakerna blivit mjuka. Gör under tiden quesedillas.
Mixa sedan soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med qusedillas och turkisk yoghurt.
Hoppas det smakar och att ni får en fin helg allihopa!
Kram / Emma.
Älskar tomatsoppa! Och ajvar! Så detta recept ska jag lätt prova ?
Åh vad roligt att höra! Hoppas du gillar den 🙂