Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Raw pepparkakor

Publicerad,

God morgon fredag! Idag får ni ingen middagsmeny av mig (vi åker bort nästa vecka så har inte planerat någon middagsmeny), istället bjuder jag på ett nytt julrecept, nämligen raw peppkarkakor 🙂

Ja ni hörde rätt! RAW PEPPARKAKOR!!! Jag gjorde en chansning och visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig när jag slängde in dem i torkugnen, men WOW så goda de blev! Än så länge har bara jag, Elsa, Pelle och mamma smakat på dem, men allihopa skriver under på att de var goda 🙂 De blev inte så krispiga som vanliga pepparkakor, men tänk er istället konsistensen på sega kolakakor fast med pepparkakssmak. Galet gott!

Här är alltså pepparkakor utan vitt socker som är fulla med näring från både nötter, dadlar och kokosolja. En perfekt variant som funkar fint både till frukost och mellis. Ja, jag har faktiskt lyxat med dem både till frukost och eftermiddagsmelliset hela veckan. Det börjar ju bli dags att komma in i julstämning snart, ellerhur?

Är ni sugna på recept? Då är det bara att scrolla vidare 🙂

 

Raw pepparkakor

4 dl cashewnötter
28 färska urkärnade dadlar
4 msk kokosolja
4 tsk pepparkakskrydda
1/2 tsk salt

Mixa nötterna till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du har en slät pepparkaksdeg. Degen blir rätt mjuk så ställ in den i kylen några timmar innan du bakar ut kakorna. Kavla sedan ut degen direkt på bakplåtspapper och tryck ut kakor med pepparkaksformar och ta bort degen runtomkring. Blir det kladdigt kan du ta hjälp av lite rismjöl (det är inte rawfood, men det spelar väl inte så stor roll tänker jag) när du bakar ut. Upprepa tills degen tar slut. Torka sedan kakorna i ugnen på 70 grader i 10 timmar. Har du varmluft kan du torka flera plåtar samtidigt. När kakorna är varma är de fortfarande rätt mjuka så låt dem svalna så blir de sedan sådär härligt sega!

 

 

Hoppas ni gillar dem om ni provar! Orkar ni inte hela torkproceduren rekommenderar jag er mina pepparkaksbollar som smakar precis som pepparkaksdeg. Mitt bästa recept på julfika om du frågar mig!

Hoppas ni får en fin fredag! Imorgon kommer Astrids fyramånadersinlägg upp, kika in då om ni vill läsa!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Alltså vad gott detta verkar! ??? Kan man göra dem i ugnen istället tror du, för jag har ingen torkugn?

    • Ja ellerhur! Såååå goda 😀 Du kan absolut köra vanlig ugn, se till att öppna luckan lite då och då för att släppa ut fukten bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *