Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Quinoabollar med sötpotatispuré

Publicerad,

 

Jag har länge tänkt göra någon slags vegetarisk boll med quinoa som bas och i måndags blev det äntligen av! Det blev quinoabollar med sötpotatispuré, och sablar så gott!

Mandelbollarna, spenatbollarna och vegobullarna är ju sedan länge svårslagna favoriter hemma hos oss, och nu har vi äntligen en ny favorit till samlingen! Variation är ju alltid kul, ellerhur?

Elsa åt med god aptit och Pelle som inte är lika förtjust i quinoa som mig tyckte faktiskt att quinoabollarna var godare än de andra varianterna vi brukar äta. Det är ett bra betyg! Frågar du mig får bollarna 10/10, och jag tror faktiskt att vi gör dem igen redan nästa vecka, men då med sötpotatis i ugn och någon god yoghurtsås till. Återigen – variation på maten gör det ännu roligare!

För övrigt så blir jag så glad och färgglad mat. Älskar verkligen när tallriken ser ut som på bilderna här och att äta växtbaserat med mycket färg!

Men hörrni, nu ska jag sluta babbla och ge er receptet! Lova att ni testar quinoabollarna?

Quinoabollar med sötpotatispuré

Ingredienser 4 personer:

4 dl kokt quinoa tricolore
2 dl mandelmjöl
1 dl riven herrgårdsost
1/2 dl majsströbröd
1 tsk fiberhusk
1 tsk curry
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl riven parmesanost
1 msk soja
1 kg sötpotatis
100 g philadelphiaost

Blanda ihop alla torra ingredienser och rör sedan i quinoa, ägg, soja och ost. Låt stå i kylen en stund under tiden som du skalar och gör iordning för att koka sötpotatis till purén. Rulla sedan bollar och stek i smör eller olja tills de får färg. Häll av vattnet från sötpotatisen, lägg i philadelphiaosten och mixa till en puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Servera bollarna med sötpotatispurén och grönsaker.

PS. Med 4 portioner så menar jag ”vuxenportioner”. För oss blev det alltså 3 ”vuxenportioner” och 2 ”Elsaportioner”.

Inspiration till quinoabollarna kommer härifrån.

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Underbart! Måste testa <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *