Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Prosciuttolindad mozzarella- och basilikafylld kyckling

Publicerad,

IMG_0254

 

Hej vänner ♥

Ser ni vilken färgglad och härlig tallrik? 

Färgglad mat är mat som gör mig lycklig. Eller MAT gör mig lycklig, men hjärtat skuttar alltid lite extra av glädje när maten strålar i olika färger på tallriken framför mig. Ögonen äter lika mycket som smaklökarna och därför är det viktigt att maten ser bra ut. Att göra fint på tallriken och bordet, dricka fruktvatten ur vinglas, äta med finbestick och tända ljus gör hela middagen lite extra lyxig, även mitt i veckan. Ett tips på vardagslyx alltså – en enkel form av lycka för mig!

Idag tänkte jag bjuda på ett lyxigt middagtips på kyckling! 

Prosciuttolindad mozzarella- och basilikafylld kyckling serverad på ett fat med färgglada grönsaker och potatis i ugn. Alltså, mmhmmm!

Såhär såg det ut när jag en söndag stod i köket och experimenterade!

 

IMG_0241

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor prosciutto
  • 1 förpackning mozzarella
  • färsk basilika
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva mozzarellan i åtta lika tjocka skivor. Salta, peppra och fyll varje kycklingfilé med två skivor mozzarella, ett par blad basilika. Vid den dubbel och linda runt en prosciuttoskiva och lägg i en smord ugnsform. Ställ sedan in i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, vilket tar mellan 20-30 minuter beroende på hur tjocka kycklingfiléerna är.

 

IMG_0242IMG_0245IMG_0249

 

Servera förslagsvis kycklingen med klyftpotatis och en härlig sallad!

Det gjorde vi och det var ljuvligt gott ♥

 

IMG_0253

 

Hoppas det smakar mina vänner!

 

Tips på fler goda kycklingrätter? Kolla in recepten nedan!

Kycklingköttbullar!

Bakad potatis med kycklingröra!

Kycklingpaj med pesto, fetaost och soltorkade tomater!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Alltså åh, det här låter så sjukt gott ju!

  2. Wow, ser ju supergott ut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *