Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Polentapanerade morotsbiffar med fetaostsallad

Publicerad,

Hej vänner ♥

Minna inspirerade mig för ett par vekor sedan till ett nytt recept på vegetariska biffar – polentapanerade morotsbiffar. Jag ändrade om lite i smaksättningen, typ tog bort lök och liknande för att få biffarna att bli kompis med magen. Jag tillsatte även ingefära, honung, citron och andra favoritsmaker och serverade sedan en ljuvlig fetaostsallad till mina biffar!

Det blev gott!

IMG_2898IMG_2913

Ingredienser (2-3 personer):

  • 300 g morot
  • 230 g avrunna linser
  • 2 ägg
  • 4 msk majsmjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm chili
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk fiberhusk

Riv morot fint och blanda sedan ihop med linser, ägg, citron, honung, kryddor och mjöl. Rör runt ordentligt och tillsätt sist fiberhusk. Ställ in biffsmeten i kylen en stund och blanda under tiden ihop paneringen till biffarna. 

Panering:

  • 3 1/2 msk maizena
  • 1 dl polenta
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt

Ta en sked och klicka ut biffarna i handen, strö sedan med hjälp av en sked panering över biffen, vänd och repetera. Lägg därefter ned biffen i stekpannan och stek ca 2 minuter på varje sida.

Paneringen kommer ursprungligen härifrån!

Fetaostsalladen gjordes på sallad, tomat, gula, paprika och fetaost!

IMG_2916

 

Rekommenderas!

 

Fler tips på vegetariska biffar:

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Älskar att laga mat med olikfärgade grönsaker. Tänkte på morötterna:)

  2. Ser jättegott ut, älskar biffar 🙂

  3. Åh, vad gott det där lät då!
    Är ganska dålig på vegetariska biffar, men de där blir jag sugen på att prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *