Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pizza med bacon och cheddarost

Publicerad,

IMG_0401

Hej kompisar ♥

Hemgjord pizza är bland det godaste som finns! Håller ni med? Jag skulle lätt kunna ha en stående ”pizzadag” varje vecka. Tänk er en dag då hemgjord pizza alltid står på middagsmenyn!!! Toppingen går ju att variera i oändlighet, så jag tvekar på att jag skulle tröttna! Hihi 🙂

Härom veckan gjorde jag och Pelle en pizza med bacon, ägg, ruccola och cheddarost som blev helt gudomligt god, och självklart vill jag dela den med er!

Det blev helt klart en ny pizzafavorit!

Pizzabotten gör jag alltid numera på Universalbakmixen från Urtekram (finns att köpa här). Den är bara att vispa ihop med vatten och salt, kavla ut mellan två bakplåtspapper och sedan förgrädda i ugnen i 15 minuter. Så smidigt och enkelt utan kladd! Resultatet blir den godaste glutenfria pizzabotten jag något sin smakat, tunn och seg med krispiga kanter! Har ni inte testat än – gör det!

IMG_0402 IMG_0389 IMG_0393

 

Pizza med bacon och cheddarost

Ingredienser (2 personer/ 1 pizza):

  • 2 dl ljummet vatten
  • 150 g universalbakmix från Urtekram
  • 1 tsk salt
  • 1 paket bacon
  • 2 ägg
  • 1 dl lökfri bbq-sås (recept finns här)
  • 1 näve ruccola
  • 150 g riven cheddarost
  • 2 msk pizzakrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret.

Klipp bacon i mindre bitar och stek den lagom krispig. Toppa sedan pizzan med bbq-sås, bacon, ruccola, ägg, cheddarostoch pizzakrydda. Höj värmen till 225 grader och kör in pizzan i 10-15 minuter tills den får fin färg!

Servera med en färgglad sallad och njut av en underbar pizzamiddag!

 

IMG_0403 IMG_0407

 

Fler goda pizzor!

>> Kycklingpizza med banan och jordnötter

>> Tunnbrödspizza

>> Vegetarisk sötpotatispizza med ägg

>> Laxpizza

>> Tacopizza

Inlägget innehåller en affiliatelänk.

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Fantastiskt! Veckomenyn är redan klar, men det får bli en hembakad pizza till helgen tror jag 🙂

  2. Åh, jag vill också äta hembakad pizza nu, tack för inspirationen!

  3. Hur ser du på processat kött? Var ju ett himla tjat om hur cancerframkallande det är för ett tag sedan. Vet att du förespråkar balans och variation, men skulle vara kul att höra din åsikt om detta 🙂

    • Vi äter det väldigt sällan så det är egentligen inget jag reflekterar så mycket över. Min tanke är balans som du ju redan vet 🙂

  4. Då måste jag nog va en av de få (i världen??) som inte e så förtjust i pizza, haha? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *