Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Majspanerad fisk

Publicerad,

IMG_9482

 

Hej vänner ♥

Fisk tillhör favoritmaten hemma hos oss och oftast blir det lax som hamnar på tallriken. Det är ju otroligt gott, men visst kan det vara roligt att variera sig lite ibland?

Att göra egna ”fiskpinnar” eller att panera fisken själv är inte så svårt. Dessutom är det godare och du får mycket mer ”fisk” för pengarna än om du t.ex. skulle köpa fiskpinnar eller färdigpanerad fisk från frysdisken. Du kan också påverka innehållet själv, vilket jag tycker är bra eftersom jag har en känslig mage. Jag använder mig av majsströbröd från Olda som är glutenfritt och ger en god smak och krispig yta.

Förra veckan åt vi panerad torsk, vilket blev otroligt gott! Det är roligt att göra egen mat från grunden och är du intresserad av att testa att göra egna fiskpinnar istället för en stor panerad fisk skivar du bara fisken i mindre skivor i receptet nedan.

 

IMG_9484

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 ryggfiléer av torsk
  • 1 ägg
  • Majsströbröd
  • Salt och peppar

Kläck ägget i en djup tallrik och häll upp majsströbröd i en annan tallrik. Börja med att rulla fiskfiléerna i ägg och sedan majsströbröd. Stek i en rejäl klick smör, salta och peppra under tiden. På så vis tycker jag att det är lättast att gå bra sälta i fisken.

 

Servera med kokt potatis, grönsaker och remouladsås. Den panerade fisken var hemgjord, men vi fuskade och körde på en köpt remouladsås den här gången!

 

IMG_9487

 

Hoppas det smakar!

 

Några andra av mina smarriga fiskrecept!

Torskfilé med äggsås och potatis

Strömmingsflundra med mos

Laxpasta med spenat

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. men hallå, man ska ju inte gå in på din blogg om man är liiiiite lite hungrig. Så gott allt ser ut 😉

  2. Såå gott! Vilken bra ide att använda majsströbröd! Måste testa 😀

  3. Hej!

    Har en fråga jag gärna skulle vilja ha din synpunkt på eftersom du brukar förespråka balans.
    Det gäller det här med att ställa krav på sig själv och prestera. Jag är definitivt en person som har en förmåga att sätta stora krav på mig själv. Jag älskar känslan av att lyckas och känna sig nöjd över det jag gjort men känslan när jag inte når upp till mina förväntningar gör mig så himla besviken och får mig alldeles för ofta att känna att jag misslyckas, vilket är en avskyvärd känsla. Det här med att ställa krav gäller princip allt. Jag ser nämligen allt i livet som utmaningar jag ska klara av. Från något så litet som att städa, t.ex kan jag inte bara plocka undan lite utan då måste jag städa allt på en gång för annars känner jag mig lat, till träning, tränar jag måste jag göra det så mycket som möjligt för att kunna känna mig nöjd annars tränar jag inte alls. Även liknande tankesystem i skolan med betyg osv.

    Problemet är också att jag måste ställa krav på mig själv för att ha ett fungerande liv. Ställer jag för låga krav så blir jag väldigt oproduktiv istället och har svårt att se en poäng med att göra dessa ”utmaningar” alls. Kanske eftersom jag då har svårt att uppnå samma nöjdhets-känsla. Min fråga är väl helt enkelt hur man hittar till vad som är rimliga krav på sig själv? Utan att underskatta ELLER överskatta. Vet att det är individuellt också men kanske ändå finns några generella knep, hur har du själv gjort?

    • Hej! Tack för ditt förtroende och för att du delar med dig! Vill ta upp det här i ett inlägg och skriva mer om det. Hoppas det är okej? Håll utkik så skriver jag mer om det 🙂 Kram <3

  4. Vad snällt, tack så mycket! 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *