Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kesoscones

Publicerad,

SCONES! Som ni alla säkert vet vid det här laget är det en av mina stora svagheter här livet! Alltså jag ÄLSKAR att få avnjuta nybakade scones med en god ost och någon form av marmelad tillsammans med en kopp kaffe med skummad mjölk. Njutningen i det är oslagbart! 

Mitt favoritrecept på scones är och har länge varit det med äpple och morot. Jag kommer nog aldrig någonsin att tröttna på dem, även om jag tycker att det är väldigt roligt att variera mig och testa nytt ibland också. För ett par veckor sedan hade jag och mina systrar en sconesdate och då bakade Lina kesoscones som var alldeles ljuvligt goda. Sen dess har jag nog hunnit baka dem ett tiotal gånger redan, haha. Snöar jag in så snöar jag in, så att säga.

Det är så många som frågar efter receptet hela tiden, så jag tänkte att jag delar med mig av det här. Det är inte mitt recept dock, men jag vet heller inte vem som skapat det. Jag fick receptet från Lina, som i sin tur fick det av en kompis till henne. Iallafall, de är alldeles för goda för att jag inte ska dela med mig av dem till er.

Men nu – varsågoda! Här kommer recept på riktigt smarriga kesoscones!

 

Kesoscones

Ingredienser (8 scones, 4 personer):

  • 250 g keso
  • 6 ägg
  • 250 g havremjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • Nötter, frön och flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop keso och ägg och rör sedan i mjöl, salt och bakpulver. Klicka ut åtta scones på en plåt och toppa med nötter, frön och flingsalt. Baka i ugnen i 15-20 minuter eller tills de får en gyllenbryn färg.

En av mina favoritkombinationer på scones är philadelphiaost, chevre och jordgubbsmarmelad, men när jag var hos Lina testade jag en ny kombination som blivit en ny favorit. Testa smör, ädelost och päronmarmelad säger jag bara. SÅÅÅÅ GOTT!

 

 

Passar fint till både frukost, lunch, kvällsmat eller till fika/ mellis! Scones är helt enkelt aldrig fel <3

 

Kommer ni att prova?

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Har du testat att frysa in dom ? 🙂

  2. Smälter keson eller blir det som kesoklumpar när de är klara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *