Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Jordnötsbiffar, rostad pumpa och mangoyoghurt

Publicerad,

Hej ♥

 

Vegetariska biffar och bollar är en storfavorit hos mig och jag jagar ständigt nya recept, även om jag har några gamla favoriter som ofta återkommer! Men det är roligt att experimentera och testa nytt alltså, jag älskar det!

Förra veckan gjorde jag ett nytt påhitt – jordnötsbiffar med rostad pumpa och mangyoghurt.

Det var en sån där typisk rätt som bara dök upp i huvudet på mig! Hirs, jordnötssmör och curry i en vegetarisk biff? Jo, men det skulle nog bli himla bra. Och rostad pumpa till det! Ååååh, så gott! Och en mangosås!

MUMS!

Mums var precis vad det blev och den här rätten skrevs genast upp bland de vegetariska favoriterna hos oss!

 

IMG_9814

 

Ingredienser (4 personer):

  • 5 dl kokt hirs
  • 3 ägg
  • 1 d jordnötssmör
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 nypa peppar
  • 1 butternutpumpa á 1 kg
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mangosylt

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan, kärna ur och skär den i mindre bitar. Lägg upp på en plåt och ställ in i ugnen tills de blir mjuka. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och klicka ut fyra biffar på en plåt. Kör in i ugnen i 20-30 minuter tills de börjar få lite färg. Blanda under tiden ihop turkisk yoghurt och mangosylt till en sås och ställ in i kylen tills det är dags för servering.

Servera biffarna med pumpan, såsen och ett gäng grönsaker!

 

IMG_9820

 

Fler goda vegetariska biffar!

Spenatbiffar med halloumi

Rödbetsbiffar med chévre

Ljuvliga bönburgare

Linsburgare

 

IMG_9823

 

Hoppas ni också gillar dem!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Åh vilken rolig idé med jordnötsbiffar, det ser grymt gott ut! Det är så kul att kunna experimentera och mixa ner precis vad som helst i veggobiffar 🙂

  2. Det är så kul och gott med veg bollar och biffar!

    Har du provat mandelbollar? Receptet är mandelmjöl, ägg, ströbröd/havregryn, lök och ost + kryddpeppar och salt. Bollarna kokas först i buljong i ett par minuter och sen steker man dem. Kan inte komma närmre vanliga köttbaserade bollar. Man kan googla på recept, men tror det brukar vara 1,5 dl mandelmjöl, 3 ägg, 1,5 dl ströbröd/havregryn, 1,5 dl ost. Man kan ta andra malda nötter eller frön eller en mix om man vill. Jag brukar ha hampafrön i och har haft lite quinoa i och allt möjligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *