Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Granola med mandel, kanel och kardemumma

Hej vänner ♥

Om jag ska vara ärlig måste jag erkänna att jag gjort den perfekta frukostgranolan ever! Jag har gjort många olika varianter tidigare, och enligt min smak är det här den godaste. Att ha kanel, kardemumma och mandel i var otroligt gott och jag är ganska säker på att den här satsen kommer ta slut väldigt fort, och då är det ju tur att det är så himla enkelt att göra en ny sats 🙂

Mmmm, älska hemgjort granola ♥

img_0826

 

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 1/2 dl mandelsmör
  • 1/2 dl fint hackade dadlar (jag har köpt färdighackade)
  • 2 äggvitor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl havrekärnor
  • 2 dl quinoapuffar
  • 1 dl havregryn
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa ihop banan med mandelsmör, hackade dadlar, äggvitor, kanel och kardemumma. Tillsätt havrekärnor, quinoapuffar och havregryn. Smaka av med lite salt. Bred ut smeten på en plåt och kör in den i ugnen i 20 minuter. Rör runt i granolan var femte minut så att det blir lika ”stekt” överallt. Ta ut granolan när den börjat få lite färg och låt den sedan svalna på plåten innan du håller i den i en förvaringsburk.

 

IMG_0832

 

Fler granolatips?

 

Granola passar bra som topping på yoghurt/ kvarg/ fil/ keso, gröt, pannkakor, glass eller som snacks/ tilltugg. Jag kan äta det som godis ibland – så himla gott ju 🙂

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Gjorde en god och riktigt somrig med bland annat apelsin och kokos. Recept finns på min blogg 🙂

  2. Jag som letat efter en superb granola måste testa denna, för det är ju bara goda grejer i den 🙂

  3. var kan en köpa havrekärnor undrar jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *