Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfria havrebullar

Publicerad,

God morgon ♥

Idag tänkte jag bjuda på nybakat bröd!

Jag har snöat in rejält på bovetefrallorna till frukost, men blev himla nyfiken på receptet på havrebullarna som fanns på havremjölsförpackningen från Utrekram.

Så jag testade, och jag blev INTE besviken 😀 Det här brödet läggs genast till på min brödfavvolista!

Att baka eget bröd behöver inte vara krångligt eller ta lång tid, det här brödet var himla smidigt (precis som jag vill att det ska vara). Det är också mycket godare med hembakat än köpt bröd och brödet får även ett bättre innehåll eftersom du styr över det själv. Inga konstiga tillsatser eller socker behöver finnas med! Därmed tycker jag att hembakt mättar bättre och att jag står mig på det längre. Var tycker ni?

Och just det, hembakt bröd är även en himla fin kolhydratskälla!

IMG_5392 IMG_5393 IMG_5378

 

Ingredienser (10 bullar):

  • 5 dl ljummet vatten
  • 15 g jäst
  • 20 g psylliumhusk
  • 65 g bovetemjöl
  • 65 g majsmjöl
  • 270 g havremjöl <– (klicka)
  • 1 tsk havssalt

Lös upp jästen i vattnat och tillsätt genast psylliumhusk och blanda väl. Tillsätt bovetemjöl och majsmjöl och låt sedan blandningen svälla i 5 minuter. Tillsätt salt och havremjöl och rör om ordentligt. Skölj händerna i kallt vatten och forma bullarna. Låt sedan jäsa i 30 minuter (här känns bullarna fortfarande ganska bastanta, men de blir bättre efter gräddning). Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

 

IMG_5389 IMG_5395 IMG_5398

Här är havrebullarna serverade med mosad avokado och stekt ostägg!

 

Tre andra goda brödrecept att testa:

 

Hoppas att ni startat dagen med en mumsig frukost och att ni får en riktigt härlig tisdag mina vänner ♥

 

En stor KRAM till er alla / Emma.

15 Kommentarer

  1. Hej världens bästa bloggerska! 🙂

    Jag har en fråga 🙂 Du kanske inte minns hur ”riktigt” bröd smakar, alltså med vanliga mjöler, men hur smakar dessa i jämförelse?

    • Hej sötis 🙂 Visst minns jag hur vanligt bröd smakar och om jag ska jämföra så tycker jag att det här brödet hör till ett av de bröd som mest liknar ”vanligt” bröd 🙂 Nu smakar det mycket havre om detta, men den smaken älskar ju jag!

  2. Mumsigt med nybakt 🙂
    Vi startade oxå dagen med nybakt! Helt underbart 🙂
    Stylade ihop en egen glutenfri limpa 🙂
    Kika bloggen om du vill ha receptet!

    Ha en underbar dag!!

  3. Gjorde liknande scones häromdagen! Hade i lite kummin för att få en lite kryddigare smak, funkade superbra! Recept finns på min blogg!

    Tack för en inspirerande blogg 🙂

    • Mums vad gott det låter 🙂 Tack själv för att du kikar in och kommenterar! Hoppas du haft en fin dag! kram 🙂

  4. Hej Emma,
    Det är alldeles nyligen som jag hittat din blogg, och jag är verkligen imponerad! Du är otroligt inspirerande:)
    Jag provade detta recept idag, men hade inte bovetemjöl så tog rågmjöl istället (äter gluten). Fantastiskt goda! Och så enkla att göra:) Nu bytte jag ju ut bovetemjölet, men annars var ju receptet detsamma, och det smakar som vilket hembakt gott bröd som helst!

    Tack för allt du delar med dig av på din fina blogg:)

    • Hej Lisa! Vad glad jag blir, välkommen hit 🙂 Kul att bullarna smakade så bra! Hoppas att du får en riktigt fin helg! Kram

  5. Hej Emma!
    Detta recept ska absolut testas men undrar bara vad allt motsvarar i dl? Har ingen våg att väga allting med 🙂

    • Jag vet tyvärr inte! Men på Clas Ohlson finns vågar för en hungrig ville tär väldigt bra att ha när man ska baka bröd 🙂

  6. Men gud vad sugen jag blir! Kan det bli frukost snart? 😉 Dom där måste jag ta mig tid att baka, bara denna fullspäckade vecka är över 🙂 Kram och tack för all inspiration. Testar många recept utav dig och bloggar om dem med 🙂 Och länkar till dig såklart !

  7. Hej Emma och tack för en superbra blogg!! Har nyligen börjat snöa in mig på dessa superfrön – chiafrön och undrar om det finns någon variant på varm chiagröt? 🙂
    Kram<3

    • Hej fina! tack för att du är en av mina grymma bloggläsare 🙂 Jag har tyvärr aldrig testat varm chiagröt så jag har inget tipps att ge där 🙁 Kram

  8. Vilket superrecept! Testade dessa fast hade i vanliga fiberhavregryn istället, det gick alldeles utmärkt. Blev så gott. Äntligen ett gott bröd som är nyttigt och som inte innehåller en massa nötter och frön. Ibland är en mjuk macka utan massa tuggmotstånd så fantastiskt gott!

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *