Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfri sötpotatisgnocchi

Publicerad,

IMG_9569

Jag gjorde egna gnocchi för ett tag sedan och blev helt såld (la upp receptet här). Även om det tog lite tid att göra så var det busenkelt och blev så gott! Jag gjorde på vanlig potatis första gången och sen dök tanken om att göra dem med sötpotatis upp.

Sagt och gjort, det blev sötpotatisgnocchi till middag en söndag här hemma. Muuuuuums!

Även varianten med sötpotatis serverade jag med pesto. Och PESTO alltså – favoriten till så mycket! Satan i gatan vad gott det är! I det här fallet passade det himla bra ihop med sötpotatisen.

Vill du kan du självklart servera med något annat, t.ex. brynt smör eller någon krämig sås som du gillar. HIMLA GOTT blir det förmodligen oavsett!

Varsågoda, här kommer recept! Och om du inte visste vad du skulle laga till fredagsmiddag ikväll så vet du nu. Puss!

IMG_9576

IMG_9574

Sötpotatisgnocchi

Ingredienser 2-3 personer

600 g sötpotatis
50 g majsmjöl
100 g potatismjöl
1 krm salt
1/2 dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl riven pecorino

Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten. Pressa eller mosa den seden och låt den svalna något. Blanda sedan sötpotatis, majsmjöl, potatismjöl och salt till en deg. Låt degen vila i ca 15 minuter.

Om du väljer att servera med pesto så kan du under tiden degen vilar göra peston genom att mixa ihop basilika, pinjenötter, olivolja och pecorino. 

Rulla sedan teskedsstora bitar av degen till runda bollar (är degen torr kan du använda lite vatten att fukta höjderna med) och koka i saltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är den klar.

Häll av vattnet och blanda gnocchin med peston. Servera med en god sallad!

IMG_9570

IMG_9567

Ha en underbar fredag!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Jag fullkomligt ääääääääääääälskar både gnocchi och pesto! Jag äter det ofta och vill därför ge dig lite inspiration och tips på hur du kan variera dem! 🙂

    Till dessa med sötpotatis passar krämig getostsås jättebra, eller bara smörsteka gnocchina på hög värme och smula över getost-en snabb variant! Testa även att ta i lite rödbeta=rödbetsgnocchi! Underbar färg blir det 🙂

    Min favvo är att använda vanlig 50/50 vanlig potatis/sötpotatis. Sedan brukar jag steka ströbröd i olja tills det blir gyllenbrunt och då slänga på de kokta gnocchina och steka runt så att ströbrödet fastnar och blir sådär härligt knaprigt! Man kan äta det som det är, eller med (kalkon-)bacon och lingonsylt till-som en snabb kroppkakevariant! Ännu godare än bacon är dock att steka (kyckling-)färs och krydda med timjan och kryddpeppar, MUMS! Testa även att göra kroppkakor av degen och fylla med denna köttfärsblandning, eller getost, eller stekt svamp, eller…..ja man kan variera i oändligheten! 😀 Sorry för en lång kommentar men hoppas du fick lite inspo 🙂 TACK för världens bästa livsblogg! <3

    • Men GUD!!! TACK för dina tips, de låter helt ljuvliga. Jag som älskar getost ska garanterat testa! Så så såååå gott! Blir så glad att du tar dig tiden att kommentera och för att du massa pepp också. KRAM <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *