Hej snyggisar ♥
Nu kommer ett inlägg med bilder och recept från fredagens middag!
Förrätt
Varmrätt
Varmrätt
Efterrätt
Förrätt: Tomatsoppa med parmesansticks och fetaostcréme – recept hittar du här (vi hade i lite chilisås, extra grädde och sambal oelek också).
Varmrätt: Ostfyllda potatishalvor, kyckling, basilika- och parmesanostsås.
Efterrätt: Kokostoscakaka med vispad grädde och hallon – receptet hittar du här.
Varmrätten var en blandning av Martin Sundbäcks potatishalvor, stekt kyckling och Kristins basilikasås.
Ostfyllda potatishalvor (4 pers):
4 bakpotatisar
100 gram riven prästost
25 gram smält smör
1 tsk salt
peppar
1/2 dl mjölk
1-2 vitlöksklyftor
Dela potatisarna på mitten och kör in i ugnen tills de blivit mjuka. Ta sedan ut dem och gröp ur innehållet och blanda med ost, smör, mjölk, salt, peppar och vitlök. Lägg tillbaka innehållet i potatisskalet och kör in i ugnen igen till de fått fin färg.
Kycklingen stekte vi i salt, peppar och basilika till de fått lite färg och körde in i ugnen tills de var genomstekta, tog ut dem och skivade upp dem.
Basilika och parmesanostsås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 tsk vetemjöl
1 kruka basilika
1/2 dl hackad persilja
2 krm salt
1 tsk citronsaft
1 msk riven parmesan (vi hade i lite extra ost och citron)
Vispa samman och koka upp grädde, vatten och vetemjöl. Hacka och tillsätt basilika och persilja och ge såsen ännu ett uppkok. Mixa såsen och smaka därefter av med salt, citron och parmesan. Rekommenderar verkligen den här såsen, då den var jättegod!
Nu ska jag börja med lördagens middagsmys. Ikväll ska vi gå bort till Lina och Martin och kolla på Breaking Dawn. Jag har inte sett den sen den gick på bio så jag ser verkligen fram emot att se den, världens bästa film 🙂 Hihi!
Kram på er / Emma.