Hej vänner ♥
Spagetti och köttfärssås är min killes paradrätt, men den här veckan var det min tur att laga rätten! Jag har aldrig något speciellt recept på köttfärsås, utan varierar för det mesta med det som finns hemma. Den här gången blev det riktigt bra, och därför delar jag receptet med er!
Här får ni min krämiga köttfärssås med basilika!
Ingredienser:
- 400 g ekologisk köttfärs
- 1 hackad purjolök
- 2 grovrivna morötter
- 1 kruka hackad basilika
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten
- 1/2 köttbuljongtärning
- Salt och peppar
Fräs purjolök och basilika i en rejäl klick smör och tillsätt sedan köttfärs. Låt allt bli genomstekt och tillsätt därefter morot, tomatpuré och salt och peppar. Häll på grädde, vatten och köttbuljong, och låt sedan köttfärsen puttra ihop på svag värme i 5-10 minuter.
Servera med (bön)pasta och riven parmesan!
Kram / Emma.