Emma Barremyr

Krämig köttfärssås med basilika

Hej vänner ♥

Spagetti och köttfärssås är min killes paradrätt, men den här veckan var det min tur att laga rätten! Jag har aldrig något speciellt recept på köttfärsås, utan varierar för det mesta med det som finns hemma. Den här gången blev det riktigt bra, och därför delar jag receptet med er!

Här får ni min krämiga köttfärssås med basilika!

IMG_4864 IMG_4863 IMG_4858

 

Ingredienser:

  • 400 g ekologisk köttfärs
  • 1 hackad purjolök
  • 2 grovrivna morötter
  • 1 kruka hackad basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • Salt och peppar

Fräs purjolök och basilika i en rejäl klick smör och tillsätt sedan köttfärs. Låt allt bli genomstekt och tillsätt därefter morot, tomatpuré och salt och peppar. Häll på grädde, vatten och köttbuljong, och låt sedan köttfärsen puttra ihop på svag värme i 5-10 minuter. 

Servera med (bön)pasta och riven parmesan!

 

IMG_4859IMG_4862

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats