Hej vänner ♥
Den där meatzapizzan har jag sett på flera håll, senast hos Fanny som gjorde en variant med kyckling och jag blev genast sugen på att göra en variant jag med!
Söndagsmiddagen igår blev en variant meatza gjord på älgfärs med smak av basilika serverad med en yoghurtsås med vitlök och ännu lite mer basilika. Det blev jättemumsigt!
Dessutom var den otroligt enkel att göra och slängdes ihop på ett fåtal minuter! Det enda som tog lite tid var minuterna i ugnen, men under den tiden slängde jag ihop såsen och fixade grönsaker! Rekommenderas till den som vill ha något snabbt, mättande och nyttigt!
Ingredienser (2 personer):
- 400 gram köttfärs
- 1 liten gul lök
- 1 ägg
- 1/2 kruka basilika
- 1 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 tsk fiberhusk
- 250 gram krossade tomater
- 100 gram riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och basilikan och blanda ihop dem med köttfärs, ägg och kryddor. Tillsätt fiberhusk och låt smeten svälla ihop några minuter. Tryck sedan ut den på en plåt i en fin och runda pizzaform. Häll på krossade tomater och riven ost. Strö över pizzakrydda och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med basilika och vitlöksyoghurt och sallad.
Basilika- och vitlöksyoghurt: mixa 2 dl turkisk yoghurt med 1/2 kruka basilika och en liten vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Slurp sa det!
Kram / Emma.
det är alltså ingen botten? Utan köttfärsröran är både fyllning och botten? 😀
Precis, och sen äter jag ett gott bröd till istället 🙂