Emma Barremyr

Fredagstips – rawtellan

 

Elly – kan du berätta lite mer om rawtellan? :D kram

 

Absolut!

Jag köper min rawtella från Råvarubutiken och är sedan jag köpte den första gången helt fast. Som jag skrivit tidigare funkar den att ha som topping på det mesta och jag använder min till gröt, pannkakor, muffins, frukt, i varm choklad, på glass eller äter den som den är på en sked. Den passar extra bra till kalla saker då den liksom stelnar till och blir som ett krispigt chokladtäcke – alltså helt underbart på t.ex. bananglass (mixa frusen banan till glass).

Rawtellan består av ekologiska hasselnötter, ekologiska kakaonibs och kokossocker av råkvalitet. Den är dessutom stenmalen och har därför en riktigt fin konsistens som är oemotståndlig! Det är den godaste nötkrämen jag smakat som dessutom är helt ekologisk, vegansk och rik på antioxidanter!

Rawtella finns att beställa här <– (klick)

Och jag varnar er, den är väldigt beroendeframkallande! Hihi 🙂

 

IMG_9330

 

Och om du ändå beställer rawtella skulle jag även rekommendera dig att testa rawmio som är en fantastiskt god och söt tahini (sesampasta) med smak av vanilj. Den passar utmärkt till dig som är nötallergiker och finns att beställa här <– (klick).

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Måste bara varna lite, eftersom jag har en syster som är nötallergiker och reagerar på det. Sesam är ett frö som väldigt många nötallergiker även reagerar på, tyvärr 🙂 Hoppas dock att de personer som har allergin vet om det xO

    1. Emma

      Vilken tur att du tog upp det! Men som du säger – har man allergin vet man nog med sig att man inte kan äta sesamfrö heller 🙂

  2. E

    Läste här om både Tahini och Rawtella, lät så gott att jag beställde hem dessa för att prova.
    Tyvärr så var det bland det äckligaste jag smakat, så dom åkte i soporna. =(
    Men det är väl tur att vi alla tycker olika =)
    Tack för en grymt härlig och inspirerande blogg! =)

    1. Emma

      Ojdå, du kunde skickat dem till mig då 🙂 nej, men skämt och sido, vad synd att du inte gillade dem! Jag själv är helt galen i dem ju 🙂 Och som du säger – smaken är väldigt olika – det är tydligt!

    1. Emma

      Inte riktigt – den här är stenmalen vilket gör att den får en underbar konsistens 🙂 Gör man nötsmör hemma blir den lätt lite ”grynig” 🙂

    1. Emma

      Ja visst är det underbart! Hemgjort är också fantastiskt gott, men dessa två krämer är svårtslagna, faktiskt.. :p

  3. Moa

    Hej Emma!
    Tack för en sinnessjukt grym blogg, läser varenda dag. 🙂 Jag har en liten fråga… Vart går gränsen när man är hängig att avstå från träning? Är varm och kall om vartannat, , trött och snuvig. Bita ihop och köra ändå eller vila?
    Kram och trevlig helg!

stats