Emma Barremyr

Safari – Ngorongorokratern

Hej snyggingar ♥

Nu kommer äntligen sista delen av bilderna från safarin. Efter två dagar i Serengeti åkte vi slutligen till vackra Ngorongorokratern som bröd på häpnadsväckande vyer och vacker natur. Vi såg även där många djur och den sista skapelsen ur ”the big five”, noshörningen. Dock på långt håll och tyvärr är det en zebra som hamnar i fokus i den bilden nedan, men noshörningen finns där bakom, ni kan se den 🙂

Efter en rejäl frukost på hotellet i Serengeti åkte vi tillbaka över de milslånga slätterna mot Ngorongorokratern. Vi såg både lejon, leoparder, elefanter, gruer och zebror på vägen och jag kunde inte sluta förundras över alla mäktiga djur vi såg i verkliga livet! När vi närmade oss Ngorongoro började bergen resa sig från horisonten och gav oss storslagna vyer! Ännu bättre blev det när vi slutligen anlände uppe på kraterkanten och blickade ut över den vackra dalen. Jag kan inte beskriva hur fin och vacker utsikten var. Jag har inga ord, det måste upplevas!

Under dagen åkte vi runt nere i kratern och tittade på både djur och natur. Det fanns inte lika många djur här som i Serengeti, men det var vackert på ett annat sätt – mer grönt och en ”friskare” luft! Lunchen åt vi inne i bilen då det prompt började regna när vi skulle äta vår picknick ute vid sjön. Men maten smakade bra ändå och mättade våra magar undet tiden som vi satt och lyssnade på smatter mot bilen och lyssnade på dunder från åskvädret!

På eftermiddagen anlände vi till hotellet med den finaste utsikten på hela resan (om vi räknar bort tältplatserna på Kili)! Från rummet hade vi utsikt över hela kratern och stora fönster sträckte sig från golv till tak, och där satt vi sedan och njöt resten av eftermiddagen. Spelade kort, drack cola, åt frukt och kakor fram till middagsdags! Det var lätt att njuta av livet!

Middagen som sedan serverades i bufféform var alldeles underbart god och efter den rullade vi tillbaka till sängen och sov som två stockar – förväntasfulla inför Zanzibar och lyckliga över det som hade passerat!

IMG_8464
Hotellfrukost när den är som bäst – havregrynsgröt, grönsaksomelett, ost, skinka, jordnötssmör, ostbakad tomat, frukt och grönsaker!
IMG_8467
Den som vill kan flyga luftballong i soluppgången över Serengetis savanner!

IMG_8471

IMG_8476

IMG_8481

IMG_8490

IMG_8485

IMG_8497

IMG_8492

2-1

IMG_8496

IMG_8500
Zebran tar en lur och bakom ser ni noshörningen 🙂

IMG_8506

IMG_8512

Lunchlåda!
Lunchlåda!
Vacker utsikt över Ngorongoro från hotellrummet!
Vacker utsikt över Ngorongoro från hotellrummet!

IMG_8525

IMG_8530

Apor på besök vid hotellet!
Apor på besök vid hotellet!
Varmrättstallrik!
Varmrättstallrik!

img_8547

Efterrättstallrik!
Efterrättstallrik!

 

Morgonen därpå väntade en flygresa till Zanzibar där vi tillbringade hela sista veckan med att slappa på stranden. Det var precis vad vi behövde efter två intensiva och händelserika veckor! Ni kommer få se lite bilder därifrån också och efter det inlägget kommer jag köra en frågestund om resan. Ni är många som haft frågor och jag vill samla svaren till alla i ett inlägg! Så håll till godo 🙂

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johan

  De där noshörningarna gillar inte att visa sig allt för mycket. När vi var i ngorogoro i oktober lyckades vi också se en på långt avstånd med kikare. Den gömde sig inne bland alla zebrorna ungefär i mitten av kratern. Längtar verkligen tillbaka när jag tittar på dina bilder, var så otroligt roligt. Bästa minnet från resan var när en elefanthanne slet upp ett träd mitt i natten precis utanför vårt hotellfönster i serengeti, blev lagom skraj att se ett så stort djur bara 3-4 meter ifrån oss 🙂

  /Johan

 2. Elin

  Jag blir helt ifrån mig när jag läser detta 😀 förra året gjorde jag precis samma resa som er (förutom kilemanjaro) och ojojoj vad jag får sug i hela kroppen av att läsa ditt inlägg 🙂 ngorogoro var utan tvekan det vackraste jag någonsin sett och upplevt! ska bli jättekul att se din resa till zanzibar också, kommer sluta med att jag bokar en resa sekunderna efter det publicerats 😉 🙂

  1. Emma

   Hihi 🙂 Jag längtar också tillbaka när jag ser på bilder och skulle noooog kunna tänka mig att resa igen, hehe 😀

stats