Hej vänner ♥
Som avslut på den här veckan bjuder jag på en underbar raw cheesecake med banan och kokos!
Det är en sån där nyttig godsak som ger dig fullt med näring, men även P O R R I M U N N E N 🙂 Den innehåller massa nyttiga fetter från kokos och cashewnötter och naturlig sötma från bananer, dadlar, vanilj och en dutt agavesirap!
Hoppas ni gillar den!
Ingredienser (en liten form, 12 cm i diameter, gör du större – dubbla)
Botten
- 8 dadlar
- 1 dl cashewnötter
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning
- 2 dl kokosflingor
- 2 dl cashewnötter (blötlagda i 4-5 timmar,)
- 1/2 dl kokosolja
- 2 ekobananer
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk agavesirap
Mixa dadlar, cashewnötter och vaniljpulver till ett crunch och tryck ut i en liten springform (jag använde 12 cm). Häll bort vattnet från cashewnötterna och mixa ihop dem till en kräm tillsammans med kokosflingor. Tillsätt sedan bananer, kokosolja, vaniljpulver och agavesirap. Häll upp i formen och toppa sedan med kokoschips. Låt stå i frysen minst 3-4 timmar så att den blir riktigt kall och ”glassig”.
Ät som hälsosam fika, mellanmål, kvällsfika eller efterrätt!
PS. är du allergisk kan du byta ut nötterna mot solroskärnor.
Lite sent som en efterrätt på alla hjärtans dag kanske, men varför inte prova i helgen?
Jag ska alldeles snart stänga ner jobbet för idag och ägna mig åt lite yoga innan en trerätters står på menyn idag! Det är standard hos oss på alla hjärtans dag och det är Pelles som lagar. Och jag äter! En himla fin tradition om jag får säga det själv 🙂
Hoppas att ni får en fin kväll!
Kram / Emma.
Åhh ser helt underbar ut!!
Om man använder solroskärnor istället, ska de då vara samma mängd och blötläggas lika länge? 🙂
Ta samma mängd, men de behöver inte blötläggas lika länge 😉
Håller med tidigare kommentarer! Jättefin blogg och man blir verkligen motiverad! 🙂
Tack snälla vad glad jag blir! Ni läsare är för underbara <3
Måste bara säga att jag älskar din blog 🙂 Man blir så motiverad att äta nyttigare och lära sig mer om kost på en biologisk och kemisk nivå 🙂
Jag blir så himla glad och peppad av era kommentarer, tack så jättemycket söta du 🙂
Goda och nyttiga ingredienser. Det gillar jag 🙂
Vad kul! Hoppas den smakar också 🙂
Åh, tänkt att den är helt raw! Ser fantastiskt gott ut 🙂
Tack 😀
Gott!! Jag gjorde en himla god gluten och mjölkfri chokladmousse igår, om du gillar choklad måste du prova den 🙂 Recept finns på min blogg 🙂
Spännande! Chokladmousse är ju så gott 😀